Riskiryhmien rokotukset jatkuvat Espoossa, ensi viikolla myös perusterveet 65–69-vuotiaat pääsevät varaamaan aikoja

Kuvituskuva. Arkisto/Anneli Tuominen-Halomo

Espoo on jälleen avannut koronarokotusten ajanvarauksen 18–69-vuotiaille, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2. Rokotusaikoja löytyy runsaasti etenkin pääsiäisen jälkeiselle viikolle, Espoon kaupunki tiedottaa.

Rokotukset jatkuvat Espoossa 30. maaliskuuta alkaen jälleen myös Astra Zenecan rokotteella.

Espoo perui kuluneen viikon rokotukset Astra Zenecalla THL:n ohjeistuksen mukaisesti. Astra Zenecan rokotetta annetaan THL:n suosituksen mukaisesti 65–69-vuotiaille.

Ajan voi varata 30. maaliskuuta kello 10 alkaen myös perusterve 65–69-vuotias eli kuka tahansa vuonna 1952–1956 syntynyt.

Espooseen saadaan tällä sekä Pfizerin että Astra Zenecan rokotteita. Rokotteet jaetaan Husin, THL:n ja kuntien yhteisen suosituksen mukaan 29. maaliskuuta alkaen niin, että Pfizerin rokotetta saavat tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat, 18–64 -vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat sekä 16–17-vuotiaat, jotka kuuluvat riskiryhmään 1.

Astra Zenecan rokotetta annetaan 65–69 -vuotiaille riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville sekä 65–69 -vuotiaille perusterveille.

Rokotusajan saa helpoiten sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Aikoja avataan järjestelmään sitä mukaa, kun uusien rokote-erien saapumisesta saadaan varmuus. Jos aikoja ei ole tarjolla, kannattaa kokeilla uudell

Ikäihmisten ja riskiryhmien jälkeen siirrytään rokottamaan THL:n määrittämän rokotusjärjestyksen mukaisesti sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä. Tämä tapahtuu arviolta huhtikuun puolessa välissä.

Väestön rokottamiseen päästään tämänhetkisen arvion mukaan toukokuussa. Kaupunki tiedottaa asiasta lisää aikataulun ja rokotusjärjestyksen varmistuttua.

Lue myös: Espoon ilmaantuvuusluku lähti pieneen laskuun – ikäihmisillä nyt vain vähän koronatartuntoja

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut