Kaupunkipyörien kausi alkaa torstaina – kauden hinta noussut viisi euroa

Kaupunkipyörien kausi alkaa 1. huhtikuuta ja se kestää lokakuun loppuun saakka. Heli Koivuniemi
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Kaupunkipyörien seitsemän kuukauden mittainen kausi alkaa Espoossa torstaina huhtikuun ensimmäinen päivä. Tänä vuonna Espoossa on 110 pyöräasemaa eli yksi enemmän kuin viime vuonna.

Kaupunkipyöräpalvelu on asemallinen eli pyörän voi ottaa käyttöön ja palauttaa vain asemalla. Asemien sijainnit eivät ole Espoossa oleellisesti muuttuneet viime vuodesta

Projektipäällikkö Suvi Kajamaa Espoon kaupungilta kertoo, että muutaman aseman paikkaa on jouduttu jonkin verran siirtämään työmaiden vuoksi.

– Voi olla, että aivan kaikkia polkupyöräasemia ei saada avattua vielä torstaina. Lumisen talven takia on asemilta jouduttu kuljettamaan pois lunta ja hakkaamaan jäätä, Kajamaa tietää.

Espoossa ja Helsingissä on edelleen käytössä sama pyöräjärjestelmä, joten pyöriä käytetään niissä samalla tavalla. Pyöriä voi sen vuoksi käyttää ristiin eli ottaa pyörän käyttöönsä Espoossa ja jättää sen pyöräasemalle Helsingissä tai toisin päin.

Helsingissä ja Espoossa on kauden alkaessa käytössä yhteensä 3 520 pyörää. Helsingissä on alkukauden käytössä 242 pyöräasemaa. Asemia tulee sinne kesällä lisää 105 ja reilut tuhat uutta pyörää.

Koko kauden käyttöoikeuden hinta on noussut viidellä eurolla. Se on nyt 35 euroa. Päivän ja viikon käyttöoikeudet maksavat 5 ja 10 euroa. Näillä hinnoilla voi polkea puoli tuntia yhteen menoon niin monta kertaa kuin haluaa. Jos pyöräilee yhtäjaksoisesti tätä pidempään, veloitetaan euron lisämaksu jokaisesta seuraavasta puolesta tunnista.

Pyörän enimmäiskäyttöaika on viisi tuntia, jonka jälkeen peritään lisämaksujen lisäksi 80 euron viivästysmaksu.

Kaupunkipyöräpalvelun käyttäjäksi rekisteröidytään HSL:n verkkosivuilla. Sieltä löytyvät myös kaupunkipyöräasemien sijainnit ja tiedot pyörien saatavuudesta.

Espoon kaupunkikeskuksista pyöräasemia on Leppävaarassa, Matinkylässä ja Tapiolassa. Sen sijaan Espoon keskuksessa ja Espoonlahdessa kaupunkipyöräasemia ei ole.

Kaupunkipyörät otettiin Espoossa käyttöön vuonna 2017 Olarin ja Matinkylän alueella. Pyöräasemia oli tuolloin vain 10. Seuraavan vuoden aikana niiden määrä oli jo 105.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut