Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikkumisrajoitusten aikanakin rautakauppa pitää ovensa auki – "Valikoimasta iso osa on välttämättömiä tuotteita"

Rakennus- ja sisustustarvikekaupan alalla kauppojen ovet pysyvät auki myös mahdollisten liikkumisrajoitusten tullessa voimaan.

Rautakaupoissa myydään huoltovarmuuskriittisten tuotteiden lisäksi erilaisia välttämättömyyshyödykkeitä, jotka liittyvät muun muassa kotien turvallisuuteen.

Laaja rautakauppaverkosto valmistautuu samalla toimimaan ennakkotilausten noutopaikkoina, mikä tasaa pakettitoimituksiin arvioitua ruuhkautumista.

– Rautakaupan valikoimasta iso osa on välttämättömäksi katsottavia tuotteita, joilla varmistetaan kodin ja asumisen turvallisuus. Tämä on tärkeä muistaa myös liikkumisrajoitusten aikana. Sen vuoksi toimialamme kaupat pidetään auki myös liikkumisrajoitusten aikana, kertoo toimitusjohtaja Minna Liuksiala rakennus- ja sisustuskaupan yhdistys Rasi ry:n tiedotteessa.

Rautakaupasta voidaan hakea niin palovaroitin rikkoutuneen, kuin hana ja tiivisteet vuotavien tilalle. Kodissa on paljon pieniä toimenpiteitä, jotka eivät voi odottaa sulun loppumista.

– Rautakaupoissa asioi myös yritysasiakkaita, kuten remontti- ja rakennusalan ammattilaisia, puutarhureita ja metsureita, jotka hakevat rautakaupasta tuotteita oman elinkeino- tai yritystoimintansa harjoittamiseksi. On siksi luonnollista, että rautakauppa pysyy auki turvatakseen rakennusalan ammattilaisten toiminnan jatkumisen, Liuksiala toteaa.

Ei-kiireellisissä hankinnoissa asiakkaita suositellaan käyttämään rautakauppojen Click and collect -palvelua.

Rasi ry toteaa tiedotteessa, että se yhtyy Kaupan liiton kantaan, jonka mukaan ennakkotilausten noudolla myymälöistä voidaan vähentää ruuhkia pakettiautomaateilla sekä välttää postin ja muiden jakelupalveluiden kapasiteetin ylikuormittumista.