JuuriJuhlan konserteista pääsee nauttimaan verkossa – tarjolla sekä uutta musiikkia että perinteisiä säveliä

Perinteinen kevään merkki, JuuriJuhla–RotFest toteutetaan tänä keväänä 5.–10. huhtikuuta livestriimattuna ja ilman ulkomaisia esiintyjiä. Viime kevään Juurijuhlan sisällöt siirrettiin tälle vuodelle.

Toteutettavat konsertit striimataan suorina lähetyksinä ilman yleisöä. Ne ovat nähtävissä myös seitsemän vuorokauden ajan konsertin jälkeen.

Festivaalin aloittaa 5. huhtikuuta Ensemble Gamut! -yhtyeen Espoon tuomiokirkosta kello 19 striimattava levynjulkistamiskonsertti. Ensemble Gamut! on luonut oman uniikin sointimaailmansa satojen vuosien takaisesta musiikista, suomalaisista kansansävelmistä, improvisaatiosta, elektronisista efekteistä ja luonnon äänistä. Tämä konsertti on maksuton.

Festivaalin toisessa konsertissa 7. huhtikuuta kuullaan musiikkia Brunskäristä Maria Kalaniemen ja Pekka Pentikäisen tulkitsemana. Keskiössä ovat Anna Danielssonin sävellykset ja Aspö spelmän -yhtyeen musiikki.

Aspö on pieni musiikillinen saari Saaristomerellä. Konsertti toivoo ihmisten kiinnittävän huomiota Itämeren tilaan, ja tulemaan talkoisiin meren hyvinvoinnin puolesta. Saaristolaisilta-konsertti on kuunneltavissa maksutta.

– Striimaus oli aluksi outo ja jännittävä kokemus. Olo oli samalla absurdikin. Vuorovaikutus yleisön kanssa on tärkeää ja samoin se, että konsertin jälkeen voi vaihtaa ajatuksia, festivaalin taitteellinen johtaja Maria Kalaniemi sanoo.

– Omalla tavallaan striimaukseen on jo tottunut. Kun kappale loppuu niin se loppuu.

Kalaniemen mukaan Juurijuhla on saanut striimausten kautta uuttakin yleisöä.

– On tärkeää, että tällainen striimausmahdollisuus on olemassa. Striimaukset voivat tuoda uutta yleisöä konsertteihin myös sitten, kun saleihin voi ottaa yleisöä.

Värttinän riehakkaat muusikot nousevat Juurijuhlassa samalle lavalle Palefacen kanssa 8. huhtikuuta. Luvassa on verbaalista ja musiikillista ilotulitusta.

Pekko Käppi & K:H:H:L luo jouhikkomagiaa Sellosalin lavalle 9. huhtikuuta. Samassa konsertissa esiintyvä VILDÁ puolestaan tuo joikujen mystiikkaa ja svengaavia rytmejä.

Juurakko-yhtyeen 10-vuotisjuhlavuoden konsertti 10. huhtikuuta tarjoilee materiaalia heidän kaikilta albumeiltaan. Lisäksi konsertti sisältää joitain harvemmin soitettuja kappaleita. Juurakon jälkeen Sellosalin lavan valtaa Kimmo Pohjonen UZone! Kimmo Pohjonen tuo haitaria esille yhä elektronisempana koneena, joka tuottaa tekstuuria, rytmiä ja äänimassoja.

Ajantasainen ohjelma ja uutiset löytyvät nettisivuilta www.juurijuhla.fi sekä tapahtuman FB-sivuilta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut