Sanna Svahnin mielestä pääkaupunkiseudun koronatilanne on otettava huomioon –  "rokotusjärjestystä pitäisi muuttaa nyt heti"

Rokotukset jatkuvat tällä viikolla Metro Areenalla. THL on antanut uudet ohjeet AstraZenecan rokotteen käytöstä. Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Koronatilanne on helpottunut pääkaupunkiseudulla hiukan, mutta epidemia ei ole ohi.

– Toivon, että rokotuksia alettaisiin kohdentaa sinne missä tilanne on hankalin eli pääkaupunkiseudulle. Toivon, että Krarin kanta (Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä) saadaan vielä tällä viikolla. Rokotusjärjestyksen muutos pitäisi tehdä heti, juhannuksena siitä ei enää ole apua, Espoon perusturvajohtaja Sanna Svan sanoo.

Svahn iloitsee siitä, että ilmaantuvuusluvun lasku on saatu Espoossa jatkumaan. Ilmaantuvuusluku, joka kertoo tartunnan saaneiden määrän 100 000 asukasta kohden 14 vuorokauden ajalta, oli maanantaina 319, kun se pahimmillaan oli noin 350.

– Tartuntamäärät on tavalla tai toisella saatava vähenemään. Pian nähdään, onko olemassa riittävät perusteet liikkumisrajoituksille.

Viime perjantaina uusia tartuntoja todettiin 63, lauantaina 70 sunnuntaina 32.

Neljän viikon aikana suurin tartunnan saaneiden ryhmä on 18–34-vuotiaat, joiden osuus on 31,25 prosenttia sairastuneista.

Yksittäisiä ihmisiä on rokotettu nyt 38 456, ja kaksi annosta on saanut noin 2 900 ihmistä.

Koronarokotusajanvaraus 18–69-vuotiaille, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2, on jälleen avattu. Rokotukset jatkuvat Espoossa 30. maaliskuuta alkaen myös AstraZenecan rokotteella. AstraZenecan rokotetta annetaan THL:n suosituksen mukaisesti 65–69-vuotiaille. Ajan voi varata nyt myös perusterve 65-69-vuotias eli kuka tahansa vuonna 1952–1956 syntynyt.

THL:n linjauksen mukaisesti rokotettavan ei ole mahdollista valita, mitä rokotetta rokotuksessa käytetään.

Helpoiten rokotusajan saa sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä osoitteessa koronarokotusaika.fi. Aikoja tulee varattavaksi sitä mukaa kun uusia rokote-eriä saapuu. Jos aikoja ei ole tarjolla, pitää kokeilla myöhemmin uudelleen.

Puhelimitse asioivat voivat jättää takaisinsoittopyynnön numeroon 09 816 34800 maanantaista perjantaihin kello 8–18. Osa voi joutua odottamaan takaisinsoittoa päiviä tai pidempään.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut