Espooseen tulee latauspisteitä sähköpyörille – akun voi ladata maksutta kokeilun aikana

Espoossa voi tänä keväänä ladata sähköpyöränsä kaupungin latauspisteessä.

Projektipäällikkö Tuomas Kiuru kertoo, että kokeilu alkaa huhtikuun aikana. Vielä hän ei suostu paljastamaan, mihin päin Espoota latauskaappeja on tulossa.

– Mielessä on ollut kolme eri paikkaa sisätiloissa. Yhdessä kaapissa on useampia luukkuja, joten useamman akun lataaminen onnistuu samaan aikaan. Pyörästä irrotetaan akku ja akku laitetaan kaappiin latautumaan, Kiuru selvittää.

Latauspisteet toimittaa espoolainen Latauspolku Oy.

– Espoo on ensimmäinen kaupunki, johon me toimitamme näitä latauspisteitä. Otaniemen metroasema on paikoista ensimmäinen, toimitusjohtaja Mikko Pajamies kertoo.

Kiurun mukaan kokeiluvaiheessa lataaminen on maksutonta.

– Kokeilu kestänee muutaman kuukauden, mutta tämäkin asia tarkentuu myöhemmin, Kiura toteaa.

Kiuru kertoo, että tämä kokeilu kuten myös yhteiskäyttöautokokeilu ovat osa Euroopan aluekehitysrahaston rahoittamaa 6 Aika Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa -hanketta. Liikennehubit tarkoittavat liikenteen solmukohtia.

Hankkeessa ovat Espoon kaupungin lisäksi mukana Oulun ja Turun kaupungit sekä Business Tampere ja Turun ammattikorkeakoulu.

Espoon kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2030.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut