Espoolaisyritys haluaa tehdä kierrätyksestä luotettavaa – "Voi auttaa kiertotaloutta ja kitkeä alalla rehottavaa luotettavuden puutetta"

Käytetyn tavaran myyminen ja ostaminen kiehtoo monia, mutta se on työlästä ja aikaa vievää. Ongelmaksi on myös kaupan ympärillä rehottava rikollisuus.

Henkilökohtaiset kokemukset käytetyn tavaran nettikaupasta toimivat osin kuuden miehen kimmokkeena. Syntyi Tavararahaksi.fi-yritys. Risto Juntusella, Sami Benamedilla, Jussi Söderlundilla, Kyösti Juntusella, Joni Alangolla on taustallaan kokemusta muun muassa ravintola-, verkkokauppa- ja markkinointialalta ja kiinteistövälityksestä.

Toimitusjohtajana aloitti Sami Eljaala. Yrittäjätausta hänelläkin.

– Idealismi löytyi näköjään vanhasta kapitalistista, Eljaala hymähtää ja on onnellinen saadessaan tehdä työtä merkityksellisen työn parissa.

– On aidosti sellainen olo, että voi edesauttaa kiertotaloutta ja kitkeä alalla rehottavaa ongelmaa: luotettavuuden puutetta.

Eljaala kertoo sisustaneensa oman vapaa-ajanasuntonsa samalla hinnalla kuin yksi arvokas sohva, entisöimällä muun muassa Artekin käytettyjä kalusteita.

Taustalla painaa sekin, että Eljaala teetätti aikoinaan kansainvälisestä verkkokaupasta tutkimuksen. Hän kysyi tutkijalta, työskentelisitkö itse tässä yrityksessä.

Vastaus oli hämmentävä: en. Se herätti Eljaalan pohtimaan nuoremman sukupolven arvoja ja kulutuskäyttäytymistä.

Ihmisten kulutusvimma – ja toisaalta kierrättämisen halu näkyy Lommilan varastoon ja myymälään saapuvien tavaroiden ja kalusteiden laadussa.

Rehellisyys on Eljaalan mukaan käytettyä tavaraa myyvän yrittäjän kilpailuvaltti.

– Elämme yhteiskunnassa, jossa emme voi osakeyhtiönä harrastaa huijausta. Toimitamme sen, mitä lupaamme.

Helppous on yksi yrityksen lupauksista. Kuljetus on ratkaistu niin, että auto kiertää tiettyinä päivinä keräämässä tavaraa. Yritys listaa myytävät tuotteet ja toimittaa listan myyntiraportteineen asiakkaalle. Tarvittaessa tuotteen ostajallekin tarjotaan kuljetuspalvelu. Se on ollut korona-aikana suosittua.

Koska kyse ei ole hyväntekeväisyydestä, vaan liiketoiminnasta, on oltava tehokas.

– Katteet ovat pieniä ja tekemistä riittää.

Espoon kaupunginjohtajan innovaatiokilpailu järjestetään jo 10. kertaa. Tänä vuonna kilpailuun voivat osallistua myös kaupungissa toimivat yritykset. Eljaala ilmoittautuu mukaan. Kisa käynnistyy 6. huhtikuuta.

Huijarit hyötyvät kiireestä

Poliisi toteaa verkkosivuillaan, että huijarit käyttävät kiirettä ja hintaa hyväkseen.

Erilaisilla internetin kauppapaikoilla huijaukset liittyvät tavaran tai palvelujen myymiseen, ostamiseen ja tai vuokraamiseen.

Tori.fi on varoittanut palvelunsa käyttäjiä uudenlaisten verkkohuijausten yleistymisestä. Linkeillä kalastellaan maksu- ja luottokorttitietoja. Keskustelu pyritään siirtämään yksityisiin viestintäalustoihin esimerkiksi Whatsappiin.

Poliisi korostaa, että kaupat tehdään myyjän ja ostajan kesken. Sivustojen ylläpitäjä ei ole vastuussa mahdollisista väärinkäytöksistä, joita kauppojen yhteydessä tapahtuu.

Kuluttajansuoja ei ulotu yksityishenkilöiden välisiin sopimuksiin.

Lähteet: poliisi.fi ja tori.fi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut