Kuntavaaleissa äänestetään muun muassa Tapiolan, Leppävaaran ja Espoonlahden urheilupuistoissa – myös drive-in-äänestyspaikkoja suunnitellaan

Koronapandemian vuoksi kuluvan vuoden kuntavaaleissa järjestetään Espoossa mahdollisuus äänestää ulkona.

Kaupunginhallitus määräsi eilisessä kokouksessaan kuluvan vuoden kuntavaalien vaalipäivän äänestyspaikat ja ennakkoäänestyspaikat.

Ennakkoon voi äänestää ulkona Tapiolan, Leppävaaran ja Espoonlahden urheilupuistoissa. Lisäksi Dipolin ennakkoäänestyspaikan yhteydessä Otaniemessä olisi mahdollisuus äänestää ulkona. Tapiolan urheilupuiston ennakkoäänestyksessä hyödynnettäisiin Metro-areenaa. Leppävaaran ja Espoonlahden urheilupuistoissa voitaisiin käyttää kontteja tai telttoja.

Dipolin ulkoäänestyspaikka varataan riskiryhmiin kuuluville, samoin urheilupuistojen äänestyspaikat tiettyinä kellonaikoina. Muina aikoina urheilupuistoissa voivat äänestää muutkin.

Lisäksi Leppävaaran ja Espoonlahden urheilupuistoihin sekä Dipolin eteen pyritään toteuttamaan drive-in-äänestysmahdollisuus.

Ennakkoon voi lisäksi äänestää muun muassa kaupungin asiointipisteissä, joissakin kirjastoissa ja Olarin Prismassa.

Laaksolahden kirjaston ennakkoäänestyspaikka korvataan Viherlaakson kirjastolla, joka on saanut toiminnalleen jatkoajan. Laaksolahden kirjaston korjaus alkaa kesällä. Soukan kirjaston ennakkoäänestyspaikan korvaa Espoonlahden ulkoäänestysmahdollisuus.

Varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikoista Laurinlahden ja Kipparinmäen äänestysalueiden äänestyspaikaksi muutettiin Storängens skola, koska Laurinlahden koulussa tehdään kesällä remonttia.

Ennakkoäänestysaika kestää 14 päivää. Tavallista pidemmällä ennakkoäänestysjaksolla pyritään siihen, että äänestyspaikat eivät ruuhkautuisi ja toisaalta siihen, että eristykseen ja karanteeniin määrättyjen äänioikeutettujen äänestäminen normaaliin tapaan voisi mahdollistua paremmin kuin silloin, jos äänestysjakso olisi lyhyempi.

Ennakkoäänestysaika kotimaassa on 26.5.–8.6. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 13. kesäkuuta. Vaaleissa valittavat valtuustot aloittavat työnsä 1. elokuuta.

Kaupunginhallitus oli jo päättänyt kuntavaalien äänestys- ja ennakkoäänestyspaikat viime joulukuun kokouksessaan, mutta vaalipäivän siirtymisen takia paikat määrättiin uudestaan.

Alun perin kuntavaalit oli tarkoitus järjestää huhtikuussa, mutta koronatilanteen pahenemisen vuoksi ne siirrettiin kesäkuulle. Oppositiopuolue perussuomalaiset vastusti vaalien siirtoa, muut eduskuntapuolueet olivat siirron kannalla.

Lue lisää:

Länsiväylän vaalikone on auki – löydä oma ehdokkaasi

Gallup: Kokoomuksen ja vihreiden kannatus laskussa Espoossa, demareille luvassa reipas nousu

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut