Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Outi Hägg kutsuttiin näyttelyyn Milanoon – kuraattori ihastui taiteilijan monipuolisuuteen

Taiteen tie maailmalle voi olla ihmeellinen. Sen sai kokea Kirkkonummella asuva kuvataiteilija Outi Hägg, jonka teoksia milanolainen galleria halusi näyttelyynsä.

– Sain M.A.D.S. Art Galleryn kuraattorilta instagramin kautta viestin, että hän haluaisi teoksiani näyttelyyn. Hän kiinnostui maalauksistani näyttelyn teeman kautta, Outi Hägg kertoo.

Kuraattori Francesca Catarinicchian valitsi kolme hyvin erilaista maalausta.

– Hän kutsui minut mukaan näyttelyyn sen vuoksi, että käytän monipuolisesti erilaisia tekniikoita. Monet ovat sitä mieltä, että taiteilijalla pitää olla tietty tyyli, mutta Francesca katsoo, että sellainen on itsensä toistamista, Outi Hägg selvittää.

M.A.D.S. Art Gallery on nykytaiteen galleria, joka hyödyntää nykyteknologiaa, mutta sillä on myös fyysinen galleriatila Milanossa. Nyt meneillään olevassa Gaia - The origin -näyttelyssä on Häggin maalaukset Look at Red Trees! (2018), Belowed by Nature (2020) ja Wanderers (2020).

Häggin maalaukset ovat nähtävillä instagramissa ja ne pyörivät myös galleria suurilla näytöillä.

Näyttelyaika on vain kahdeksan päivää ja se jatkuu 4. huhtikuuta asti. Sen jälkeen teoksiin voi tutustua gallerian sivuilla.

Taidemaalarin ammatti oli Outi Häggin lapsuuden haaveammatti, mutta ympäristön paineiden vuoksi hän päätyi opiskelemaan "kunnon ammattia". Hän valmistui ensin tekstiilisuunnittelijaksi ja väitteli myöhemmin kasvatustieteen tohtoriksi.

Kansakoulunopettajan kommentti siitä, että punaisia puita ei ole olemassakaan, sai Outi Häggin vuosikymmeniksi hautaamaan oman taiteellisen näkemyksensä. Ensimmäisen taidenäyttelynsä hän piti Galleria Espoonsillassa vuonna 2018.

Milanon näyttelyssä on nyt maalaus, jossa on punaisia puita.

– Se maalaus on minulle todella tärkeä ja sen jälkeen olen tehnyt lukuisia versioita punaisista puista.

– Olen koko elämäni etsinyt tietä takaisin maalaamisen pariin. Aloin maalata määrätietoisesti, kun jäin osa-aikaeläkkeelle. Kaksi vuotta sitten jäin eläkkeelle ja nyt maalaan joka päivä.

Outi Hägg on kehittänyt maalaamistaan useilla kansainvälisillä kursseilla, muun muassa Nancy Hillisin opissa.

– Olen löytänyt itselleni tärkeän taideyhteisön maailmalta, Hägg sanoo.

Taiteen tekeminen tuottaa Häggille iloa, joka kumpuaa syvältä sydämestä. Hänen inspiraationsa syntyy tekemisestä.

– Oma ohjenuorani on, että on pistettävä toimeksi.

Outi Hägg ei kopioi reaalimaailmaa, vaan hän maalaa sisältään nousevia kuvia, joita ympäröivä maailma hänessä herättää.

– Pyrin luomaan sommitteluun rytmiä ja jännitettä erilaisuuden kautta ja lisäämään siten kuvan kiinnostavuutta. Kontrastit kuljettavat silmää kuvapinnalla ja valöörien vaihtelu saa kuvan elämään. Hägg käyttää maalausaineina akryyliä, temperaa, öljyä ja kylmää mehiläisvahaa.

Itse maalaamisen prosessikin on hänelle tärkeä. Hän käyttää maalatessaan erilaisia työvälineitä, kuten sivellintä, telaa, lastoja, puutikkuja, palettiveistä, liuottimia ja kuvaupotuksia.

– Maalaus on intuition, tunteen ja järjen vastavuoroinen prosessi, Outi Hägg kiteyttää.

Katso myös www.instagram.com/outihaggart.