Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yläkoululaisten ja toisen asteen etäopetusta jatkettiin viikolla – Lähiopetukseen palattaisiin asteittain 12. huhtikuuta alkaen

Espoo, Helsinki ja Vantaa valmistautuvat palauttamaan yläkoululaiset ja toisen asteen oppilaat asteittain lähiopetukseen viikko pääsiäisen jälkeen, kertoo pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotteessa.

Etäopetusta jatkettiin viikolla. Viikko sitten keskiviikkona koronaryhmä suositteli etäopetuksen jatkamista 5. huhtikuuta saakka.

Linjauksen kerrotaan ennakoivan tautitilanteen parantumista.

Lähiopetukseen paluu saatetaan perua koordinaatioryhmän kokouksessa pääsiäisen jälkeen, mikäli tautitilanne heikkenee alueella uudelleen.

Lähiopetusta haluttaisiin tarjota, koska etäopetuksella nähdään negatiivisia vaikutuksia oppimiseen, hyvinvointiin ja terveyteen.

Nyt tehdyn päätöksen mukaan Espoon, Helsingin ja Vantaan yläkoululaiset jatkavat etäopetuksessa 11. huhtikuuta saakka ja palaavat lähiopetukseen niin sanotulla hybridimallilla asteittain 12. huhtikuuta alkaen. Päätös koskee myös kymppiluokan oppilaita.

Hybridimallissa vuosiluokat vuorottelevat etä- ja lähiopetuksessa. Kukin kaupunki toteuttaa vuorottelumallin omalla rytmillään ja tavallaan.

Lukioiden päätettiin jatkavan etäopetuksessa neljännen jakson loppuun eli noin 15. huhtikuuta saakka. Tämän jälkeen puolet lukion opiskelijoista olisi kerrallaan lähiopetuksessa. Ryhmäkokoja säädeltäisiin siten, että turvavälit pystyttäisiin säilyttämään. Tilannetta helpottaa se, että abiturienttien opiskelu on päättynyt.

Ammatilliset oppilaitokset jatkaisivat etäopetusta yhtä pitkään kuin lukiot. Sen jälkeen ammatillisessa koulutuksessa on määrä siirtyä hybridimalliin, jossa kolmasosa oppimisyhteisön opiskelijoista olisi kerrallaan lähiopetuksessa.

Pääkaupunkisudun koronakoordinaatioryhmän muodostavat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, Hus ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Sosiaali- ja terveysministeriön alueellista toimintamallia soveltavan ryhmän tavoitteena on vahvistaa yhteistä tilannekuvaa sekä koordinoida ja valmistella alueellisia ja paikallisia toimia.

Myös Kauniainen seuraa koordinaatioryhmän linjaamia rajoituksia ja suosituksia.