Kirkkonummi sanoutuu irti lopullisesti Espoon kanssa suunnitellusta kulkukeskuksesta

Kirkkonummen kunta sanoo ainakin tällä erää lopullisesti ei Espoon käynnistämälle ja kuntien yhteiseksi tarkoitetulle kulkukeskukselle. Kunnanhallitus päätti asiasta maanantai-iltana.

Kulkukeskus on noin kolme vuotta valmistelu järjestelmä, jolla Espoon kaupunki ryhtyy organisoimaan keskitetysti Länsi-Uudellamaalla kaikki vammaisten ja vanhusten kuljetukset, jotka kunnat kustantavat. Järjestelmä on otettu käyttöön vain Espoossa.

Kirkkonummen kunnanhallitus toteaa, että tilanne on hiljakkoin muuttunut siten, että Espoon valituslupahakemus korkeimpaan hallinto-oikeuteen on hylätty. Markkinaoikeuden päätös jää siltä osin voimaan. Kyse oli operaattorin valinnasta, jonka Espoo joutuu kilpailuttamaan uudelleen.

Näin ollen yhteiskilpailutukseen osallistuneet kunnat voivat Kirkkonummen mielestä sanoutua irti yhteiskilpailutuksesta kuukauden irtisanomisajoilla.

Kirkkonummen kunta ei siten liity uuteen Espoon kaupungin kanssa tehtävään kulkukeskushankintaan.

Kunnanhallitus kehotti viranhaltijoita valmistelemaan uutta kilpailutusta muiden mahdollisten lähikuntien kanssa.

Päätös syntyi lähes yksimielisesti äänin 12–1 Ari Harisen (sd.) ja Timo Haapaniemen (kok.) esityksestä. Kunnanjohtajan ehdotus oli, että valmistelua olisi jatkettu Espoon kanssa.

Vammaisten ja vanhusten lakisääteiset kuljetukset jatkuvat Kirkkonummella toistaiseksi ennallaan.

Myös Inkoo, Siuntio, Lohja ja Raasepori ovat tehneet saman päätöksen kuin Kirkkonummi.

Edellisen kerran kunnanhallitus käsitteli asiaa helmikuussa ja päätti palata siihen kuntavaalien jälkeen, mutta päätöstä ei kuitenkaan jääty lopulta odottamaan niin kauaa.

Lue myös:

Demaripomot: Kulkukeskuksen tilanne on arvioitava uudelleen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut