Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mihin kirjasto muuttaa? – Uusia käänteitä Viherlaakson kirjastotilan vuokrauksessa

Viherlaakson kirjaston vuokratilojen hankkimisessa on tullut mutkia matkaan.

Espoon kulttuurilautakunta joutui yllätyksekseen toteamaan, että neuvottelut Viherlaaksontie 5:ssä sijaitsevasta tilasta eivät etene ja että neuvotteluja jatketaan Kavallinmäki 15:ssä sijaitsevasta tilasta.

– Haluamme tietää, onko vuokraneuvotteluissa todella käännetty kaikki kivet, kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Anitra Ahtola (kok) sanoo.

Näin ollen kulttuurilautakunta päätti velvoittaa Tilapalvelut-liikelaitoksen jatkamaan vuokraneuvotteluja Viherlaaksontie 5:n tilasta.

– Viherlaaksontie 5:n tila soveltuisi kirjaston käyttöön paremmin kuin Kavallinmäki 15:ssä sijaitseva tila, Ahtola sanoo.

Mikäli Viherlaaksontie 5:ttä koskevat jatkoneuvottelut eivät tuota tulosta, kulttuurilautakunta päättää seuraavassa kokouksessaan, että vuokraneuvottelut aloitetaan Kavallinmäki 15:ssä sijaitsevasta tilasta.

– Viherlaakson kirjasto saa jatkaa nykyisissä tiloissaan siihen saakka kunnes vuokratila on käytettävissä. Kirjastopalvelut ovat peruspalveluja, ja kulttuurilautakunnalle tärkeä asia, Anitra Ahtola korostaa.

Viherlaakson kirjaston talo aiotaan purkaa sen huonon kunnon takia. Suunnitelmissa oli kirjaston lakkauttaminen, mutta asukkaat puolustivat kirjastoaan vahvasti ja kun myös poliittiset päättäjät asettuivat kirjaston säilyttämisen kannalle, sille alettiin etsiä alueelta korvaavaa tilaa. Kulttuurilautakunta käsitteli asiaa ensimmäisen kerran viime marraskuussa.

Kavallinmäki 15:ssa sijaitsevan tilan pinta-ala on 167 neliötä. Kirjastokäyttö vaatisi vain vähäisiä muutoksia. Rakennus sijaitsee Turuntien eteläpuolella, joten sen sijainti ei ole käyttäjien kannalta yhtä hyvä kuin Viherlaaksontie 5:n.

Kulttuurilautakunta pitää Viherlaakson kirjastoasian vuoksi ylimääräisen kokouksen 13. huhtikuuta.