Ulkona liikkuminen on perustuslaillinen oikeus – Espoon perussuomalaiset vastustavat ulkonaliikkumiskieltoa

Espoon Perussuomalaisten hallitus on huolissaan Valtioneuvoston suunnittelemasta ulkonaliikkumiskieltohankkeesta Etelä-Suomeen. Se koskee myös Espoota.

Suomen lainsäädäntöön ei sisälly ulkonaliikkumiskieltojen mahdollisuuksia. Esillä olleet valmiuslaki ja tartuntatautilaki eivät anna mitään perustaa tälle hankkeelle, perussuomalaiset toteaa tiedotteessa.

Espoon Perussuomalaiset haluaa muistuttaa hallitusta, että ulkona liikkuminen ilman erityisiä perusteluja on jokaisen Suomen kansalaisen perustuslaillinen oikeus.

Jos ulkonaliikkumiskielloista säädettäisiin, sen pitäisi tapahtua perustuslainsäätämisjärjestyksessä. Sen tueksi puolestaan vaaditaan 5/6 enemmistö kansanedustajista. Perussuomalaiset korostavat, että mikäli mainittu laki säädettäisiin, ei voida poiketa perustuslainsäätämisjärjestyksestä.

Koska Suomessa koronavirustartunnat eivät viimeisten viikkojen aikana ole olleet nousussa eikä vaihtoehtoisia toimia virusuhkia vastaan ole suunnitteilla, Espoon perussuomalaiset katsovat ulkonaliikkumiskieltohankkeen asiallisesti tarpeettomaksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut