Espoolaistuottajan Punainen kohina lähtee teattereihin sinne missä koronaa on vähän

Kotimainen arthouse-trilleri Punainen kohina starttaa elokuvateattereissa 9. huhtikuuta.

– Punaisen kohinan piti olla elokuvateattereissa jo vuosi sitten, mutta korona muutti suunnitelmat. Nyt päätimme viedä näytöksiä niille paikkakunnille, joissa se on viranomaismääräysten mukaan kulloinkin turvallista, elokuvan espoolainen tuottaja Roope Olenius kertoo.

Myös elokuvan toinen tuottaja Veera W. Vilo on espoolainen. Lisäksi molemmilla on iso rooli valkokankaalla.

Alkuun elokuva on nähtävissä muun muassa Kuopiossa, Kokkolassa, Loviisassa, Oulaisissa ja Suonenjoella. 88-minuuttinen elokuva on K12.

– Toivottavasti pääsemme esittämään Punaisen kohinan pian myös pääkaupunkiseudulla, Olenius sanoo.

Punainen kohina on psykologinen trilleri. Se kertoo Timosta, joka on asunut viimeiset kymmenen vuotta rapistuvalla maatilallaan kaikkien katseilta syrjässä. Hiljaisuus katkeaa, kun hän saa vieraakseen kaksi lapsuudenystäväänsä. Etelän kaupunkeihin muuttaneet Jussi ja Maiju saavat pian huomata, miten vuodet ovat muuttaneet heidän vanhaa ystäväänsä.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut tamperelainen Sami Pöyry. Pälkäneellä, Tampereella ja Porissa kuvattua elokuvaa tähdittävät Jari Manninen (Bunny the Killer Thing), Roope Olenius (Ex-Onnelliset), Veera W. Vilo (Kyrsyä – Tuftland), Jere Saarela (Teidät tuomitaan elinkautiseen) ja Saara Elina (Kyrsyä – Tuftland).

Elokuvan tuottajina toimineet Olenius ja Vilo ovat tuttuja vuonna 2017 ensi-iltansa saaneesta Kyrsyä – Tuftland -elokuvasta. Se palkittiin usealla kansainvälisellä elokuvafestivaalilla, muun muassa Other Worlds Austin ja Horrorant Film Festival.

Ohjaaja-tuottaja Roope Oleniuksen toinen kokopitkä ohjaustyö, taitoluistelumaailmaan sijoittuva Free Skate -elokuva on nyt viimeistelyvaiheessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut