Sanna Svahn: Pidetään huolta siitä, että koronatapausten määrä laskee myös pääsiäisen jälkeen

Viimeksi kuluneen viikon aikana Espoossa on otettu yli 10 000 koronatestiä. Sirpa Repo

Anneli Tuominen-Halomo

Espoon ilmaantuvuusluku on nyt ollut viikon verran laskussa ja se on painunut 298:aan. Ilmaantuvuusluku tarkoittaa koronatautitapausten määrää 100 000 asukasta kohden 14 vuorokauden aikana.

Positiivisesta vireestä huolimatta tilanne on perusturvajohtaja Sanna Svahnin mukaan edelleen kriittinen.

– Pääsiäistä kannattaa viettää ulkoilemalla vain oman perheen kanssa, jotta tartuntamäärät pysyvät laskusuunnassa myös pääsiäisen jälkeen, Svahn painottaa.

– Olemme korkealla, mutta tasaisessa vaiheessa, hän kuvaa tautitilannetta.

Jokainen voi osallistua koronapandemian nujertamiseen pitämällä turvavälit, noudattamalla hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja käyttämällä kasvomaskeja.

Yhteensä 7 636 espoolaista on sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin. Nämä ovat laboratoriovarmistettuja tautitapauksia.

Äskettäin testattiin Svahnin mukaan kokonaisen koulun oppilaat, koska haluttiin katsoa, onko koulussa oireettomia taudinkantajia.

– Havaintojemme mukaan k oulut ja päiväkodit ovat turvallisia paikkoja, koska niistä ei ole lähtenyt liikkeelle isoja tautiryppäitä.

Sanna Svahn on tyytyväinen siitä, että espoolaiset käyvät aktiivisesti koronatesteissä. Alkuvuodesta näytteitä otettiin keskimäärin tuhat päivässä. Maaliskuussa keskimäärä on asettunut 1 000 ja 1 500 testin väliin.

Espoossa on yhteensä 224 varmistettua virusmuunnostapausta. Lähes kaikki ovat UK-variantteja.

Koronarokotuksia on annettu Espoossa yhteensä 43 673 rokotetta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut