Espoolaisrokkarit tekivät karanteenitaidetta Gallen-Kallelan maalauksesta

Museokortin #Karanteenitaidetta-haasteessa luodaan omia versioita tutuista taideteoksista karanteeniajan hengessä. Hurjan suosion viime vuonna saanuttanut haaste toteutettiin nyt uudelleen.

Ensimmäiseksi voittajateokseksi valittiin uudelleenversiointi Akseli Gallen-Kallelan kuuluisasta Symposion-maalauksesta.

Version takana on espoolaisen raskaan rockin yhtyeen Supreme Courtin jäsenet eli laulaja-kitaristi Jussi, kitaristi Thomas, basisti Tino ja rumpali Olli.

Alkuperäisessä maalauksessa pöydän ääressä ovat Gallen-Kallelan lisäksi Oskar Merikanto, Robert Kajanus ja Jean Sibelius.

Nykyaikaan tuodussa rokkarien versiossa istutaan pöydän ääressä samassa asetelmassa.

Rumpali Olli Tahvanainen paljastaa tiedotteessa, että versio oli alun perin suunniteltu yhtyeen promokuvaksi.

– Idean Symposionin toisintamiseen sain alkuperäisteoksesta välittyvästä tunnelmasta. Esitin idean bändikavereilleni, jotka näyttivät sille vihreää valoa. Mikäs sen hienompi promokuvan aihe kuin neljä suurta taiteilijaa illanvietossa, Tahvanainen kertoo tiedotteessa.

Kuvan toteuttamiseen meni aikaa työpäivän verran.

Toisena maaliskuun teoksena palkittiin lasten koskettava versio Hugo Simbergin Haavoittuneesta enkelistä.

Museokortti haastoi suomalaiset tekemään tutuista taideteoksista omia versioitaan keväällä 2020. Haasteen tuloksena syntyi tuhansia kekseliäitä taideversioista ja karanteenitaiteesta tuli uudissana.

Koronatilanteen kiihtyessä uudelleen tänä keväänä Museokortin #Karanteenitaidetta-kuvakilpailu innosti ihmisiä jälleen tekemään omia taideverisoita tutuista teoksista.

Valtavan osallistujamäärän vuoksi kuvakilpailua päätettiin jatkaa ja Museokortti-palkinnot jaetaan myös huhtikuussa.

Kilpailuun osallistutaan merkitsemällä oman teos tunnisteilla: #karanteenitaidetta, @karanteenitaidetta ja @museokortti ja jakamalla se omalla, julkisella sosiaalisen median tilillä.

Vapaasti versioitavia ovat teokset, joissa tekijän kuolemasta on yli 70 vuotta tai versioijalla on tekijänoikeuksien haltijan antama kirjallinen lupa teoksen hyödyntämiseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut