Keran Hallit täyttyvät kaupunkitaiteesta – 40 taiteilijaa maalaa valtavia teoksia

Yli 40 taiteilijaa on tekemässä nykytaidetta, katutaidetta ja graffitia yhdistelevää taidekokonaisuutta Keran Halleille, jotka toimivat aiemmin Inex Partnersin logistiikkakeskuksena. Tilat viime vuonna valjastettu kulttuuri-, urheilu- ja vapaa-aikatoimintaan.

Concreate Urban Art Festival laajentaa viime vuonna Hallien sisäpihalle syntyneen Suomen suurimman muraalikokonaisuuden kolmeen eri tilaan Hallien sisälle.

Concreate -festivaali täyttää taiteella Lähettämön, josta noudettiin valmiiksi lajitellut tuotteet rekkojen kyytiin sekä toimistotila Konttorin. Lisäksi taidetta luodaan Itähallin sisäseiniin. Tämä tila on etenkin urheilutoimijoiden käytössä.

Kahden viikon aikana taiteilijat tekevät alueelle urbaanin taiteen kokonaisuuden, joka luo samalla ainutlaatuiset puitteet tapahtumille.

– Vaikka ohjelmaa ei voidakaan järjestää, haluttiin festivaali järjestää ainakin taiteen tekemisen osalta nyt. Koska tilat ovat suuret, jokainen taiteilija voi työskennellä alueella yksin. Festivaalin perumisen tai siirtämisen sijaan me halusimme kuitenkin toimia nyt, sillä on tärkeää myös mennä eteenpäin ja luoda uutta myös näinä vaikeina aikoina, tuottaja Jaakko Blomberg sanoo.

Konttori ja Lähettämö sijaitsevat siinä Keran Hallien osassa, jonka purkutyön on suunniteltu alkavan lokakuussa. Tilojen väliaikaisuus mahdollistaa myös rohkeat kokeilut.

Alunperin festivaalille oli suunniteltu paljon yleisöohjelmaa, mutta koronatilanteesta johtuen tapahtumia alueelle suunnitellaan vasta kesäksi. Taidetta pääsee kuitenkin katsomaan sitä ennen koronarajoituksien sallimalla tavalla toukokuun loppuun asti. Tiloihin järjestetään myöhemmin myös opastettuja kierroksia.

Toista kertaa järjestettävän Concreate-festivaalin takana on kaupunkitaiteeseen ja yhteisölliseen kaupunkikulttuuriin erikoistunut Helsinki Urban Art ry sekä sen luotsaama Keran Halleilla toimiva Kera-kollektiivi.

Viime vuonna festivaali järjestettiin hieman pienemmässä muodossa Itä-Pasilan kaduilla. Festivaalia on suunniteltu jatkettavan myös tulevaisuudessa eri paikoissa ja kaupungeissa.

Taidetta Keran Halleilla pääsee näkemään alustavasti 17. huhtikuuta alkaen. Tarkemmista aukioloajoista ja ohjelmasta ilmoitetaan myöhemmin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut