Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätoimittaja Heli Koivuniemi: Ruoan alkuperän on oltava kunnia-asia

Ruoan alkuperän ja tuotannon läpinäkyvyyden on oltava kunnia-asioita, ja pysyttävä sellaisina, kirjoittaa Länsiväylän päätoimittaja Heli Koivuniemi tuoreessa pääkirjoituksessaan.

– Nyt ilmastoviisaan ammattilaisen ja kotikokin tunnistaa tiedostavasta raaka-aineiden hankinnasta ja syömisestä, hän jatkaa.

Espoosta Koivuniemi nostaa useita esimerkkejä. Kaupunginhallitus halusi selvittää jo vuonna 2000 luomuruoan käyttömahdollisuuksia päiväkodeissa ja kouluissa. 2010 Espoo Cateringin toimipisteissä nautittiin luomukahvia, ja päiväkodeissa luomupuurohiutaleista valmistettua puuroa.

Koivuniemi siteeraa myös luonnonlaidunlihaa käsittelevän keittokirjan tehnyttä Sanna Mansikkamäkeä, joka toteaa Länsiväylän varren suorastaan kylpevän lähiruoan ympärillä.

Kyse on periaatteista ja tietoisista valinnoista. Espoo on palkittu valinnoistaan alan tunnustuspalkinnoin, Koivuniemi sanoo.

Lue koko pääkirjoitus: Hyvinvointi näkyy lautasella