Viikko toi Espooseen 316 uutta koronaan sairastunutta – Yli kaksi viidestä tartunnanlähteestä jää tuntemattomaksi

Viimeisen viikon aikana koronatestejä on tehty 10 546 näytteestä, joista 3,2 prosenttia on osoittautunut positiivisiksi, Espoon kaupunki kertoo tiedotteessa. Kuvituskuva. Timo Pasanen

Espoossa on varmistunut viimeisen viikon aikana 316 uutta koronavirustartuntaa. Todettujen tartuntojen määrä on laskenut, sillä edellisellä viikolla uusia tartuntoja varmistui 402.

Selvittämättömäksi jäävien tartunnanlähteiden osuus on kuitenkin edelleen korkea. Viimeisen kahden viikon aikana tartunnanlähde jäi tuntemattomaksi 43 prosentissa tartuntatapauksista.

Perheenjäseneltä tai samassa taloudessa asuvalta tartunnan saaneiden osuus kasvoi hieman ja oli 40,5 prosenttia. Muulta lähipiiriltä tartunnan sai seitsemän, työpaikalta kolme, oppilaitoksesta tai päiväkodista viisi ja yksityistilaisuudesta kaksi prosenttia sairastuneista.

Alle 18-vuotiaiden osuus tartunnan saaneista on 28 prosenttia, 18–34 -vuotiaiden 30 prosenttia, 35–54 -vuotiaiden 30 prosenttia ja 55 vuotta täyttäneiden 12 prosenttia.

Kaikkiaan 7 883 espoolaista on nyt sairastunut koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin.

Tautiin on menehtynyt 62 espoolaista kaupungin omien ja ostopalvelujen piirissä.

Espoon tartuntojen osuus Suomen tartunnoista on 9,85 prosenttia.

Tiedot käyvät ilmi Espoon kaupungin nettisivuilleen 7. huhtikuuta tekemästä viikoittaisesta koronavirustilannepäivityksestä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut