Arionin metalli jylisee uusissa ulottuvuuksissa – Iivo Kaipainen sanoitti pettymyksiä lauluiksi

Metalliyhtye Arion sai uralleen vauhdikkaan alun, kun se vuonna 2013 ponkaisi UMK:sta suomalaisten tietoisuuteen. Arionia ei valittu Suomen edustajaksi Euroviisuihin, mutta kisa toi alle kaksikymppisille nuorukaisille levytyssopimuksen. Tänään ilmestyy Arionin kolmas albumi Vultures Die Alone.

– Suomessa kaikki eivät innostu, kun kuulevat euroviisutaustasta. Esimerkiksi Saksassa suhtautuminen on ihan erilaista, bändin espoolainen nokkamies Iivo Kaipainen sanoo.

Kaipainen on hiljattain muuttanut takaisin Espooseen. Uusi koti löytyi Saunalahdesta. Hän tunnustaa vähän haikailleensakin takaisin.

– Espooseen muutto oli senkin vuoksi luontevaa, että opetan Rock House -musiikkikoulussa ja annan myös yksityistunteja.

Arion keikkaili ahkerasti ulkomailla vuoden 2019, mutta viime vuonna kaikki loppui kuin seinään. Koronapandemian alettua bändi päätti keskittyä uuden albumin tekemiseen.

– Inspiraation albumille ovat antaneet lukuisat pettymykset, kokemukset myrkyllisistä ihmisistä ja tarve purkaa tätä kaikkea johonkin, Kaipainen selvittää.

– Levyn otsikko Vultures Die Alone viittaa opportunistisiin ja häikäilemättömiin ihmisiin, jotka toivon mukaan joskus saavat ansionsa mukaan. Kaikki albumin kappaleet sopivat tämän otsikon alle erinomaisesti.

Uransa aikana Arion on ehtinyt nähdä, että musiikkibisnes on raakaa hommaa.

– Parisuhdekriisi ja muut henkilökohtaisessa elämässä tapahtuneet asiat ovat myös antaneet aineksia albumille, levyn pääasiallisena säveltäjänä ja sanoittajana toiminut kitaristi Iivo Kaipainen sanoo.

Uuden albumin musiikki on aiempaa raskaampaa, rankempaa ja modernimpaa.

– Rankkoja ovat myös tekstien aiheet. Ensimmäiseksi julkaistu single Bloodline kertoo ihmiskunnan historian kauheuksista. Biisi syntyi kun olin käynyt Auschwitzissa. Halusin antaa äänen uhreille, Iivo Kaipainen kertoo.

Arion on tehnyt jälleen monipuolinen albumin, joka kuljettaa synkästä kauniiseen ja sinfonisiinkin tunnelmiin.

– Sen jälkeen kun albumi valmistui, on ollut hankalaa miettiä, miten edistää bändin uraa kotoa käsin. Ensi vuodeksi on suunnitteilla Euroopan kiertue, mutta kilpailu sloteista tulee olemaan kovaa. Toivottavasti pääsemme syksyllä klubikeikoille kotimaassa.

Arionin kokoonpanoon kuuluvat Lassi Vääränen (laulu), Iivo Kaipainen (kitara), Arttu Vauhkonen ( koskettimet), Georgi Velinov (basso) ja Topias Kupiainen (rummut).

Vultures Die Alone -albumin on tuottanut Matias Kupiainen (Stratovarius). Miksauksesta vastasi brittimiksaaja, tuottaja ja äänittäjä Adam "Nolly" Getgood (Periphery).

Albumilla vierailevat Battle Beastin solisti Noora Louhimo (Bloodline) ja Cyan Kicks -yhtye (In The Name Of Love).

Albumi on äänitetty Sonic Pump ja 5by5 -studioilla Helsingissä.

Arion on tehnyt keikkoja kotimaan lisäksi Japanissa ja Euroopassa. Yhtyeellä on levytyssopimus Ranka Kustannuksen kanssa. Maailmanlaajuisena levy-yhtiönä toimii saksalainen AFM Records. Japanissa ja Koreassa yhtyettä edustaa lisenssisopimuksella Marquee Inc.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut