Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolaisten suosima talviuintipaikka jälleen kiinni jätevesivuodon vuoksi – syynä kevättulvat

Haukilahden talviuintipaikka on jälleen jouduttu sulkemaan huonon vedenlaadun vuoksi. Syynä on Koivumankkaan jätevedenpumppaamolla tapahtunut ylivuoto, jossa jätevettä on päätynyt Gräsanojaan.

Gräsanoja laskee mereen Haukilahden sataman pohjukassa.

Uimareita tiedotettiin asiasta Espoon seudun ympäristöterveyden tiedotteella, joka oli päivätty 7. huhtikuuta. Tiedotteen mukaan Haukilahden talviuimapaikalta 6. huhtikuuta otetussa näytteessä oli liikaa ulosteperäisiä bakteereita, ja uimista tulee välttää toistaiseksi. Uusia näytteitä on määrä ottaa tänään perjantaina. Uusintanäytteen tuloksista tiedotetaan sekä uintipaikalla että Espoon seudun ympäristöterveyden kotisivuilla osoitteessa www.espoo.fi/ymparistoterveys.

Haukilahden uimapaikka jouduttiin sulkemaan myös viime vuonna huonon vedenlaadun vuoksi. Tuolloinkin syynä oli jäteveden ylivuoto Koivumankkaalla.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY on viime viikkoina tiedottanut kahdesta ylivuodosta Koivumankkaan pumppaamolla. Aikavälillä 30.–31. maaliskuuta pumppaamolta pääsi noin 2 500 kuutiometriä jätevettä Gräsanojaan. Jätevettä valui Gräsanojaan myös 29.–30.3 maaliskuuta välisenä aikana noin 300 kuutiometriä.

Molempien ylivuotojen syynä oli HSY:n mukaan jätevesiverkoston kapasiteetin ylittyminen kevättulvien vuoksi.