Emman kokoelmiin voi tutustua kotona – yli 1 200 teosta on nyt Finna-verkkopalvelussa

EMMA Espoon modernin taiteen museo liittyy valtakunnalliseen Finna-verkkopalveluun. Digitaalisesti saataville tulee 1 244 taideteosta. Emman omalla Finna-sivustolle on kuvattu museon kokoelmien taideteoksia, designesineitä ja niiden luonnoksia.

Museon omasta Emma-kokoelmasta mukana on 247 teosta. Kuvia on muun muassa eri puolilla Espoota olevasta julkisesta taiteesta. Palvelusta löytyy lisäksi teoksia Emmaan talletetuista kokoelmista, esimerkiksi Saastamoisen säätiön taidekokoelmasta ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön kokoelmasta mukana on yhteensä 896 teosta.

Emman Finna-sivulla nostetaan esiin menneinä vuosina esillä olleita kokoelmanäyttelyitä. Sivuston käyttäjä voi palata esimerkiksi Lars-Gunnar “Nubben” Nordströmin Emmassa vuonna 2015 nähtyyn retrospektiiviseen kokonaisuuteen.

Tietokantaan lisätään myöhemmin taide- ja designkeräilijä, kauppaneuvos Kyösti Kakkosen Emmaan syksyllä 2020 tallettaman Collection Kakkosen teoksia ja muita teoksia.

Finna-sivun lisäksi uudet taideaineistot löytyvät valtakunnalliselta Finna.fi-sivustolta, joka kokoaa yhteen eri organisaatioiden aineistot.

Finna on Kansalliskirjaston ylläpitämä ja opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama valtakunnallinen hakupalvelu, jossa voi tutustua museoiden, kirjastojen, arkistojen ja muiden toimijoiden aineistoihin maksutta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut