Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koko kalusto poistaa nyt hiekoitushiekkaa kaduilta Espoossa – puhdasta pitäisi olla vappuun mennessä

Koko kalusto oli pääsiäisen jälkeisellä viikolla poistamassa hiekoitushiekkaa Espoon kaduilta.

– Tapiolan keskustaa alettiin harjata 24. maaliskuuta ja 29. maaliskuuta saatiin koko kalusto liikkeelle, aluetyönjohtaja Mika Vepsäläinen kertoo.

Katujen kevätsiivous on kunnon talven jälkeen tavallista haastavampaa, koska hiekkaa on levitetty kaduille paljon.

– Kulkuväyliä hiekoitettiin vielä helmikuun lopulla.

Lopputalven olosuhteet olivat hankalat, koska silloin satoi alijäähtynyttä vettä. Ajoratoja suolattiin ja muita reittejä hiekoitettiin.

Kun hiekanpoisto alkaa, ensimmäiseksi harjataan bussiliikenteelle tärkeä kadut, koska niiltä nousee eniten katupölyä. Samalla siivotaan niiden varsilla olevat jalkakäytävät. Harjauksen jälkeen kadut pestään.

Katujen pitäisi Vepsäläisen mukaan olla puhtaita vappuun mennessä.

– Tässä on kuitenkin vielä monta muuttuvaa tekijää eli pysyykö kalusto ehjänä ja pysyvätkö työntekijät terveinä. Jos yksikin työntekijä sairastuu koronaan, niin koko tukikohta saatetaan joutua sulkemaan, Vepsäläinen huomauttaa.

Vilkkaimmin liikennöidyt kadut harjataan ja pestään illalla tai yöllä, kun työmatkaliikennettä ei ole.

Kaduilta pois kerättävä hiekka viedään kaatopaikalle. Espoossa on kokeiltu hiekan pesua uusiokäyttöä varten, mutta Vepsäläinen ei tiedä, miksi siitä luovuttiin.

– Parempaa hiekkaa voidaan yrittää käyttää metsäteiden pohjissa, hän kertoo.

Espoo on jaettu kymmeneen alueeseen. Kahdeksaa aluetta hoitaa kaupunki ja kahdesta alueesta on tehty alueurakka. Kaupungin varikot sijaitsevat Mankkaalla, Leppävaarassa ja Mikkelässä.