Poliisi keskeytti yleisökokoontumisen Espoossa – parikymmentä kokoontui Leppävaaraan, kaksi kiinni niskoittelusta

Kuvituskuva. Risto Aalto/Arkisto

Länsi-Uudenmaan poliisi sai sunnuntaina 11. huhtikuuta kello 10.30 jälkeen ilmoituksen, jonka mukaan Leppävaaran Läkkitorille oli kokoontunut parikymmentä ihmistä.

Paikalle tullut poliisi totesi kokoontumisen olevan yleisötilaisuus, joka jouduttiin keskeyttämään kokoontumisrajoitusten vastaisena.

Poliisi ei ollut saanut ilmoitusta tilaisuudesta etukäteen.

Poliisi neuvotteli tilaisuuden järjestäjän kanssa ja antoi poistumiskäskyn. Tilaisuuden keskeytyminen sujui poliisin mukaan rauhallisesti ja ihmiset hajaantuivat ja poistuivat paikalta.

Poliisi jatkoi kuitenkin valvontaa Läkkitorilla ja hetken päästä havaitsi puhetilaisuuden jatkuvan ja keräävän edelleen ihmisiä paikalle. Poliisi keskeytti tilaisuuden uudestaan ja otti kiinni kaksi henkilöä epäiltynä niskoittelusta poliisia vastaan. Kiinniotetuille annetaan sakko.

Helsingin Sanomien haastatteleman rikoskomisario Ilmari Hallamaan mukaan kyseessä oli uskonnollisen yhteisön pitämä puhetilaisuus.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti yli kuuden hengen yleisötilaisuudet on kielletty 30. huhtikuuta 2021 saakka. Jos kuuden hengen määrä ylittyy, tilaisuus on kokoontumislain vastainen yleinen kokous ja poliisin on siten keskeytettävä se.

Poliisi joutui puuttumaan kokoontumisrajoituksia rikkoviin tilaisuuksiin Espoossa myös pääsiäisviikonloppuna.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut