Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapiolan lukion hakijamäärässä suurin kasvu, eniten hakijoita Otaniemen lukioon – myös Omnian hakijamäärä kasvoi

Hakijamäärä Espoon kaupungin suomenkielisiin lukioihin nousi 16,5 prosenttia viime kevääseen verrattuna, tiedottaa Espoon kaupunki. Hakijoita oli nyt 2 527 ja viime vuonna 2 170. Hakijamäärän nousuun vaikuttanee oppivelvollisuusiän nostaminen 18 vuoteen.

Hakijamäärä oli tosin nousussa jo viime vuonna, sillä hakijamäärä kasvoi tuolloin 8,3 prosenttia.

Lukion aloituspaikkoja kohden ensisijaisia hakijoita on 1,28. Viime vuonna vastaava luku oli 1,19.

Lukioiden aloituspaikkamäärää nostettiin edellisvuodesta. Aloituspaikkoja varattiin 66 prosentille peruskoulun päättävästä ikäluokasta. Espoon suomenkielisissä lukioissa aloituspaikkoja on nyt 1 977, kun edellisvuonna niitä oli 1 819.

Suurin kasvu ensisijaisten hakijoiden määrässä tapahtui Tapiolan lukiossa, jonka yleislinjalle haki ensisijaisesti 323 nuorta. Lukumääräisesti eniten hakijoita (434) oli Otaniemen lukioon.

Ruotsinkieliseen Mattlidens gymnasiumiin haki 267 ensisijaista hakijaa.

Viime vuonna matalin sisäänpääsykeskiarvo Espoossa oli 7,83. Lopulliset sisäänpääsykeskiarvot vaihtelevat vuosittain hakijamäärän mukaan ja selviävät vasta tulosten julkistamisen yhteydessä.

Myös Omnian ammatillisen koulutuksen hakijamäärä kasvoi. Yhteishaussa Omniaan haki ensisijaisesti 1 653 hakijaa ja kaikkia hakijoita oli yhteensä 3 737.

Määrällisesti eniten haettiin liiketoiminnan, sähkö- ja automaatioalan, sosiaali- ja terveysalan sekä tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoihin. Suhteessa aloituspaikkoihin haettiin eniten laboratorioalan, media-alan ja kuvallisen ilmaisun, sähkö- ja automaatioalan sekä teknisen suunnittelun perustutkintoihin.

Oppivelvollisuusikää on päätetty nostaa 18 ikävuoteen. Sen vuoksi 9.-luokkalaisten oli hakeuduttava kevään yhteishaussa opiskelemaan joko toiselle asteelle tutkintokoulutukseen tai nivelvaiheen opintoihin, kuten esimerkiksi 10. luokalle, tai lukioon tai ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen. Jokaiselle nuorella varmistetaan jatkopaikka.

Yhteishaun tulokset julkaistaan 17. kesäkuuta.

Lue lisää:

Espoo lisää lukioiden aloituspaikkoja – "Aika hurja tilanne, jos yhä useampaan lukioon vaaditaan yli 8:n keskiarvo"

Espoon lukioiden imu kasvoi – halutuin lukio löytyy Otaniemestä

Huippulukion pääsyraja romahti alimmalle mahdolliselle tasolle – lisähakuun tulossa 35 paikkaa