Palveluasumisen yksikössä koronatartuntoja Espoossa, 32 karanteeniin

Espoossa sijaitsevassa Kuninkaankallion palveluasumisen yksiköissä on todettu kuudella asukkaalla koronavirustartunta.

Tartunnan saaneet on määrätty eristyksiin ja karanteeniin on määrätty yhteensä 32 altistunutta asukasta. Asumisyksikön henkilöstöä ei ole altistunut.

Helsingin Diakonissalaitoksen Säätiön ylläpitämä yksikkö sijaitsee Kuninkaantiellä lähellä Pihlajarinnettä.

Viruksen leviämistä yksikössä estetään muun muassa testauksella, vierailurajoituksilla ja valvonnalla

Asumisyksikön kaikille asukkaille järjestetty koronavirustestaukset ja myös henkilöstö on ohjattu hakeutumaan testeihin. Lisäksi kaikki altistuneet testataan karanteenin aikana kaksi kertaa.

Asukkaiden omaisten ja läheisten vierailua sekä asumisyksikön asukkaiden sisäisiä vierailuja esim. talosta toiseen on rajoitettu.

Eristyksiä ja karanteeneja valvoo asumisyksikössä vartija, joka on paikalla vuorokauden ympäri. Myös Länsi-Uudenmaan poliisi on kohdentanut alueelle valvontaa.

Kuninkaankallion noin sata asumisyksikön asukasta saa koronarokotuksen tällä viikolla. Koronaan sairastuneet voidaan rokottaa myöhemmin, noin kuuden kuukauden kuluttua sairastumisesta.

Kuninkaankallion ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikkö on tarkoitettu fyysisesti tai psyykkisesti toimintarajoitteisille, pääsääntöisesti alle 65 -vuotiaille henkilöille, jotka eivät enää selviydy itsenäisesti omassa kodissaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut