HS: Ministeriön ehdotuksessa syrjintää sukupuolen perusteella epäilevä saisi nähdä kollegojen palkkatiedot

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ajaa työntekijöille oikeutta saada nähtäväkseen kollegojensa palkkatiedot.

Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat. Oikeus koskisi tilanteita, joissa työntekijä epäilee tulevansa syrjityksi sukupuolen perusteella.

HS on saanut haltuunsa ehdotuksen, jonka ministeriö on tuonut palkka-avoimuutta ja -tasa-arvoa edistävään kolmikantaiseen työryhmään.

Ehdotuksen mukaan työnantajan on annettava palkkasyrjintää epäilevälle työntekijälle tämän pyytämät toisen työntekijän tai toisten työntekijöiden palkkatiedot.

HS kertoo, että ehdotuksen kohdissa viitataan nimenomaan syrjintään sukupuolen perusteella. Jos työntekijä sanoo epäilevänsä syrjintää, työnantaja ei voisi kieltäytyä tietojen antamisesta.

Lisäksi ehdotuksessa laajennettaisiin henkilöstön edustajien kuten luottamusmiehen oikeutta saada työntekijöiden palkkatietoja nähtäväksi.

HS:n näkemässä ministeriön ehdotuksessa palkkatietoja ei julkaistaisi kaikkien nähtäväksi. Syrjintää epäilevän työntekijän tulisi allekirjoittaa salassapitosopimus ennen kuin hän saa pyytämänsä tiedot.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut