IS: Pääministeri Marin ajoi liikkumisrajoituksia, mutta THL:n Salmisen mukaan muut vaihtoehdot riittäisivät

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtajan Mika Salmisen mukaan hallituksen esittämien liikkumisrajoitusten sijaan riittävä vaikutus saataisiin myös oleellisempien tartuntariskien rajoittamisella, esimerkiksi yksityistilaisuuksien kokoontumisrajoituksilla ja palveluita sulkemalla.

Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat, jonka mukaan Salminen kertoi perustuslakivaliokunnalle maaliskuun lopussa muiden vaihtoehtojen kuin liikkumisrajoitusten riittävän.

Pääministeri Sanna Marin (sd) oli muutamaa päivää aiemmin kertonut eduskunnassa lähetekeskustelussa, että THL on arvioinut liikkumisrajoitusten olevan välttämättömiä epidemian hallitsemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi.

Perustuslakivaliokunta tyrmäsi hallituksen kaavailemat liikkumisrajoitukset perustuslaillisten ongelmien takia. Ilta-Sanomien mukaan Marinin johtamassa valtioneuvoston kansliassa valmistelua tehtiin salassa, ja vaihtoehtojen harkinta jäi ohueksi.

Koronavirusepidemian hillitsemiseksi THL on esittänyt ainoana vaihtoehtona liikkumisvapauden rajoitusta.

Salmisen mukaan THL:lle oli syntynyt selkeä käsitys hallituksen neuvottelussa, että kokoontumisten rajoittaminen ihmisten kodeissa ja yksityistilaisuuksissa on liian vaikeaa ja että samankaltaista vaikeutta liittyy vähittäiskaupan liikkeiden ja palveluiden sulkemiseen, kertoo Ilta-Sanomat.

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Etusivulla nyt

Mainos: HotLips

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut