Tautitapauksia 11 koulussa ja viidessä päiväkodissa Espoossa – vajaat 450 määrätty koronakaranteeniin

Satoja lapsia ja nuoria on määrätty Espoossa koronakaranteeniin, selviää Espoon kaupungin tuoreesta kouluja ja päiväkoteja koskevasta listauksesta. Päivi Konttinen/Arkisto
Katja Riihola

Katja Riihola

Koronakaranteeneja on Espoossa yhdessätoista koulussa ja viidessä päiväkodissa, ilmenee Espoon kaupungin verkkosivuillaan julkaisemasta tuoreimmasta listauksesta.

Määrät ovat laskeneet verrattuna viikon takaiseen, jolloin karanteeneja oli 17 koulussa ja viidessä päiväkodissa.

Tuoreen tilaston mukaan Kilon koululla on kolme tautitapausta ja karanteeniin on asetettu 59 ihmistä.

Muilla kouluilla tautitapauksia on todettu yksi kussakin. Nämä ovat Hansakallion, Jupperin, Kirstin, Meritorin, Rastaalan, Ruusutorpan, Soukan, Tiistilän ja Viherlaakson koulut sekä Karamalmens skola.

Kaupunki ei julkaise pienten päiväkotien tai koulujen nimiä. Kaikissa viidessä päiväkodissa on todettu yksi tautitapaus ja karanteeneihin on määrätty kustakin päiväkodista 25 henkilöä tai alle.

Kaikkiaan kouluista ja päiväkodeista on koronakaranteenissa vajaat 450 henkeä.

Poikkeukselliset opetusjärjestelyt ovat yleisen koronatilanteen vuoksi käytössä Espoon kaupungin yläkouluissa siten, että vuosiluokat vuorottelevat etä- ja lähiopetuksessa 30. huhtikuuta saakka.

Lisäksi Kirstin koulun vuosiluokat 4–6 ovat etäopetuksessa 14. huhtikuuta saakka, ja Matinlahden koulun vastaavat vuosiluokat 16. huhtikuuta saakka.

Kaupunki julkaisee verkkosivuillaan kerran viikossa listauksen koulujen ja päiväkotien korona-altistumisista. Tiedot julkaistaan sen jälkeen, kun altistuneet ovat saaneet tiedon asiasta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut