Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja suomii rajusti Leppävaaran keskustaa myllertäviä, vuosia valmisteltuja suunnitelmia – "Ei modernin houkuttelevan kaupunkikeskuksen tasoa"

Leppävaaran keskustan uudistamista koskevat suunnitelmat saavat rajua kritiikkiä Espoon johtavalta kokoomuspoliitikolta.

Espoon kaupunginhallituksen ja sen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston puheenjohtaja Markku Markkula (kok.) suomii blogikirjoituksessaan Leppävaaran kokoomuksen sivuilla etenkin radan pohjoispuolta koskevia suunnitelmia.

Markkulan mukaan asemakaavan tavoitteiden ja tehtyjen suunnitelmien välillä on ristiriitoja, eikä ehdotus ei ole modernin houkuttelevan kaupunkikeskuksen tasoa.

– Arvokkaan keskusta-alueen uudistaminen kannattaa toteuttaa vain, kun se on korkeatasoista sekä toiminnallisesti ja taloudellisesti huomattavasti nyt esitettyä parempi, hän kirjoittaa blogissaan.

Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsitteli Leppävaaran keskustaa koskevia suunnitteluvarauksia maanantaina. Jaosto päätti jatkaa kauppakeskus Sellon varausta, joka sisältää muun muassa kauppakeskuksen laajentumisen nykyisen bussiterminaalin päälle.

Markkula huomauttaakin, että hänen kritiikkinsä ei koske Sellon laajennusta, jota voidaan vielä eteenpäin omana kaavahankkeenaan.

Jaosto käsitteli myös radan pohjoispuolen alueen suunnitteluvarauksia, mutta päätyi jättämään ne pöydälle. Suunnitteluvarauksen jatkoa olivat hakeneet YIT Suomi Oy, Skanska Talonrakennus Oy, Skanska CDF Oy, Scandic Hotels Oy ja Sponda Oy.

Radan pohjoispuolelle on suunniteltu muun muassa tiivis korkeiden kerrostalojen rintama. Lisäksi Lintuvaarantien linjausta muutettaisiin ja Turuntietä siirrettäisiin lähemmäksi rataa. Radan yli tulisi kävelysilta.

Näistä suunnitelmista Markkula löytää huomautettavaa.

– Turuntietä piti kaventaa, mutta nyt se hieman levenee. Tavoite on ollut yhdistää koko alue Sellosta radan ja Turuntien yli. Nyt esityksessä on yksi lähinnä kävelysilta. Lisäksi tavoite on ollut raamittaa, miten joskus tulevaisuudessa myös Galleria ja sen pysäköintitalo poistetaan yhtenäisen ja houkuttelevan kaupunkikeskuksen tieltä. Tätä velvoitetta ei ole täytetty, Markkula kirjoittaa.

Leppävaaran keskustaa isosti muokkaavaa asemakaavaa on valmisteltu vuosia ja se on kiertänyt useissa eri luottamuselimissä. Kritiikkiä ovat herättäneet muun muassa kaupungille koituvat kustannukset.

Myös Markkula huomauttaa, että taloudellisesti ehdotus on kaupungille kallis.

Markkula esitti ekyn kokouksessa, että pohjoispuolen suunnitteluvarausten annettaisiin raueta. Asia jätettiin kuitenkin vihreiden Mari Anthonin esityksestä pöydälle seuraavaan kokoukseen.