Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Edullisemmat asunnot houkuttelevat espoolaisia lapsiperheitä Järvenpäähän

Pitkään jatkunut asuntojen hintojen nousu pääkaupunkiseudulla on saanut monet espoolaiset ja helsinkiläiset harkitsemaan muuttoa kehyskuntiin.

Sp-Kodin ja Noa Säästöpankin tiedotteen mukaan viimeisen vuoden aikana uutta kotia Järvenpäästä etsivien joukossa on ollut selvästi aiempaa enemmän espoolaisia ja helsinkiläisiä lapsiperheitä.

Vaikka hintataso myös Järvenpäässä on noussut, ovat hinnat siellä kuitenkin edelleen eri luokkaa kuin Espoossa, jossa omakotitalojen hinnat ovat nousseet kymmenen prosenttia vuoden aikana.

Keski-Uusimaan suurin markkina-alue kiinnostaa myös asuntosijoittajia. Tiedotteen mukaan sijoittaja saa lähes saman vuokran Järvenpäässä kuin Itä-Helsingissäkin.

Järvenpää näyttäytyy houkuttelevalta lapsiperheille, jotka kaipaavat lisäneliöitä ja luonnonläheisyyttä. Myös sijainnilla radan varressa on merkitystä, sillä moni käy Järvenpäästä töissä pääkaupunkiseudulla.

Järvenpää on kuulunut muuttovoittajakuntiin jo kymmeniä vuosia. Sinne on perinteisesti muutettu paljon työn perässä muualta Suomesta.

Kuntien välinen nettomuutto oli Espoolle tappiollista koko viime vuoden ajan, eli Espoo menetti asukkaita muihin kuntiin enemmän kuin mitä muista kunnista muutettiin Espooseen.

Espoon väkiluku kuitenkin kasvaa, sillä muuttovoitto ulkomailta on pysynyt korkeana.

Lue lisää:

Tekikö Nurmijärvi-ilmiö paluun? – Tutkija: Kasvavaa muuttoliikettä kehyskuntiin jo havaittavissa

Pientaloja, parempaa joukkoliikennettä ja laadukasta vuokratuotantoa – näin kuntapoliitikot pitäisivät espoolaiset Espoossa: "Pohjois-Espoo on kehyskuntia houkuttelevampi"

Muutto Espoosta muihin kuntiin pysyi korkeana elokuussakin

Yhä useampi muutti alkuvuonna Espoosta muihin kuntiin – eniten asukkaita on houkutellut Kirkkonummi