Korona on kasvattanut etenkin nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyyttä Espoossa

Työttömien osuus työvoimasta oli Espoossa helmikuun lopussa 11,5 prosenttia. Vuodentakaiseen verrattuna työttömyysaste oli neljä prosenttiyksikköä korkeampi. Koko maassa työttömien osuus oli 12,4 prosenttia.

Työttömiä oli Espoossa helmikuun lopussa 16 805. Pitkäaikaistyöttömiä, eli yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita, oli noin kolmannes eli 32,9 prosenttia työttömistä. Vuodentakaiseen verrattuna pitkäaikaistyöttömiä oli 1,6-kertainen määrä.

Alle 25-vuotiaita työttömiä oli 1,7 kertaa enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Kaikkien työttömien määrä oli 1,5-kertainen edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Avointen työpaikkojen määrä oli helmikuun lopussa vuodentakaista suurempi ensimmäistä kertaa vuoteen. Avoimia työpaikkoja oli 4,5 prosenttia eli 152 työpaikkaa enemmän kuin viime vuoden helmikuussa.

Koronakriisi käänsi työttömyyden jyrkkään nousuun, joka saavutti huippunsa viime toukokuussa, jolloin työttömyysaste oli 15,8. Sen jälkeen työttömyys laski hitaasti, kunnes se kääntyi taas nousuun joulukuussa. Ennen koronaa työttömyys oli laskussa lokakuusta 2016 alkaen. Tosin lasku hidastui voimakkaasti vuonna 2019 ja lopulta pysähtyi viime vuoden helmikuussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut