Espoo järjesti arkkitehtuurikilpailun Matinkylän asukaspuistosta, nyt luvassa on muun muassa koko puiston pituinen kiipeilymuuri

Matinkylän asukaspuistossa tehdään parhaillaan perusparannusta. Kun puisto syksyllä on valmis, sen on määrä palvella kaikenikäisiä asukkaita.

– Sinne tulee leikkivälineitä ihan pienille ja esimerkiksi kiipeilymahdollisuuksia isommille lapsille. Asukaspuistoon tulee myös aikuisillekin sopivia kuntoiluvälineitä sekä piknikpöytiä ja oleskelupaikkoja, selvittää maisema-arkkitehti Niina Meronen Espoon kaupunkitekniikan keskuksesta.

Asukaspuistosta järjestettiin jo vuosia sitten maisema-arkkitehtuurikilpailu, jonka voittajaksi valittiin Maisema-arkkitehdit Byman & Ruokonen Oy:n ehdotus.

– Espoossa on melko harvoin järjestetty maisema-arkkitehtuurikilpailuja. Voittajaehdotuksen perusteella puistoa nyt rakennetaan.

Meronen kertoo, että hallitsevaksi elementiksi tulee koko puiston pituinen kiipeilyyn soveltuva tukimuuri.

– Tukimuuri on aika veistosmainen elementti. Sen korkeus vaihtelee alle metristä kolmeen metriin.

Matinraitin puoleiseen osaan puistoa on tulossa kaikenikäisille sopivia leikkivälineitä, kuten keinuja, kiipeilyteline ja hiekkalaatikko.

– Välineitä jaotellaan vähän ikäryhmittäin, kertoo Meronen.

Puistoon tulee myös nurmialuetta ja pelikenttä, joka soveltuu vapaaseen pelailuun.

Koko aluetta ei aidata, mutta leikkialue Matinraitin puolella saa aidat ympärilleen.

Vanha asukaspuistorakennus on jo purettu ja uusi rakennettu tilalle.

Puiston perusparannus on ollut pitkä prosessi. Asukaspuistorakennuksen urakoitsijan konkurssi vuonna 2019 viivästytti myös puiston rakentamisurakan käynnistymistä.

Rakentamisen tieltä on kaadettu puita ja Länsiväylään yhteyttä ottanut asukas ihmetteli, miksi puistosta on hävitetty kaikki vihreys. Myös kaupungille on tullut palautetta puiden kaadosta.

– On ymmärrettävää, että nousee huoli, kun lähipuita kaadetaan. Asukaspuiston toiseen päähän jää olemassa oleva metsikkö. Ja uutta puustoa on tulossa paljon. Menee tietysti tovi ennen kuin uudet puut ovat sen kokoisia kuin nyt kaadetut, Meronen toteaa.

Hän lupaa, että puiden lisäksi puistoon istutetaan pensaita ja sipulikukkia.

Olarin asukaspuiston perusparannuksen suunnittelu on alkanut asukkaille suunnatulla verkkokyselyllä. Suunnittelu jatkuu rakennussuunnitelmavaiheella.

Tarkoitus on kunnostaa piha-alue ja leikkivälineet. Myös puiston ulkopuolella olevaa siltaa, pelikenttää ja osaa puistoalueesta on määrä kunnostaa. Rakentamisaikataulu ei ole vielä tiedossa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut