Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronakevät uhkaa taas leirikouluja Espoossa – "Suositus on, että harkitkaa vakavasti"

Koronakevät uhkaa keväälle suunniteltuja leirikouluja. Perusopetuslinjan päällikkö Ilpo Salonen kertoo, että osa rehtoreista on tehnyt päätöksen leirikoulujen perumisista koulunsa osalta.

– Emme ole määränneet tai linjanneet, mutta suositus on, että harkitkaa vakavasti, Salonen luonnehtii kaupungin kantaa leirikouluasiaan.

Salosen mukaan on selvää, ettei leirikouluja voida järjestää huhtikuun aikana. Se, salliiko epidemiologinen tilanne leirikoulujen järjestämisen toukokuussa jää nähtäväksi.

– Oikeata vastausta ei ole kenelläkään.

Osa vanhemmista suree oppilaiden ja vanhempien vaivalla keräämien rahojen puolesta, kun leirikoulujen peruminen aiheuttaa kustannuksia.

Vanhempien keskuudessa kysymyksiä on herättänyt myös se, mitä rahoille tehdään, jos leirikoulu ei toteudukaan.

Ilpo Salonen muistuttaa, etteivät rahat ole kaupungilla tai kouluilla vaan esimerkiksi vanhempainyhdistyksellä tai sillä porukalla, joka keräystä on organisoinut.

Opetushallituksen suositus on, että kaikille huoltajille palautetaan oppilasta kohti laskettu tasasuuruinen summa ellei asiasta ole sovittu etukäteen jotain muuta.

Espoossa leirikouluja on järjestetty muun muassa Solvallan urheiluopistolla Nuuksiossa.

Se, pystytäänkö leirikouluja järjestämään vielä keväällä selviää lähiviikkojen aikana, sanoo urheiluopistoa pyörittävän Folkhälsan Utbildning Ab:n toimitusjohtaja Tomas Järvinen.

– Toukokuu alkaa olla rajamailla. Sinnekin on kuitenkin tullut kyselyitä ja varauksia. Kiinnostusta näkyy olevan. Ihmiset haluavat jo ennustaa, että korona on hiljenemään päin.

Yöleirien muuttamista päiväleireiksi tarjotaan myös aktiivisesti.

– Niin kauan kuin koulut eivät ole rajoitusten piirissä, saattavat päiväleirit onnistua.

Järvinen kertoo, että he eivät peri leirikoulun perumisesta varausmaksua, jos peruminen tehdään koronatilanteen vuoksi.

– Me olemme olleet ymmärtäväisiä, emme ole rahastaneet tällä.

– Emme ole halunneet laittaa lappua ovelle kokonaan. Haluamme kuitenkin olla oikealla puolella emmekä asettaa ketään riskiin.