Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päätös Olarin liikuntakeskuksesta siirtyy syksyyn – Espoo haluaisi keskittää palvelut uuteen uimahalliin

Kuntosalin ja pienen uima-altaan sisältävän Olarin liikuntakeskuksen kohtalosta päätetäänkin vasta syksyllä. Kaupunki haluaisi luopua Olarin liikuntakeskuksesta ja keskittää Olari-Matinkylän uimahalli- ja kuntosalipalvelut vuonna 2022 valmistuvaan Matinkylän uimahalliin.

Liikuntakeskusasia vedettiin liikunta- ja nuorisolautakunnan torstaiselta listalta, koska asiasta on päätetty pyytää lausuntoja muun muassa vanhusneuvostolta.

Olarin liikuntakeskuksesta haluttaisiin luopua osana liikuntapalveluiden taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmaa. Liikuntakeskuksen vuosittaiset kustannukset ovat noin 180000 euroa.

Luopumisesitystä perustellaan myös sillä, että osa liikuntatiloista on välittömän peruskorjauksen tarpeessa: Liikuntatilat ja kulku niihin eivät täytä nykyaikaisia esteettömyysvaatimuksia ja tilojen käytön katsotaan olevan turvallisuusriski.

Kaupunki järjestää kuntosalissa ohjattua liikuntaa pääasiassa senioreille.

Uima-altaalla ja kuntosalissa on myös yhdistysten toimintaa, ja molemmissa on ollut myös vapaaharjoitteluaikoja kuntalaisille.

Uimahallissa on ollut vuosittain noin 15 000 kävijää. Lautakunnan on määrä käsitellä asiaa lausunnot saatuaan syksyllä.