Päätös Olarin liikuntakeskuksesta siirtyy syksyyn – Espoo haluaisi keskittää palvelut uuteen uimahalliin

Kuntosalin ja pienen uima-altaan sisältävän Olarin liikuntakeskuksen kohtalosta päätetäänkin vasta syksyllä. Kaupunki haluaisi luopua Olarin liikuntakeskuksesta ja keskittää Olari-Matinkylän uimahalli- ja kuntosalipalvelut vuonna 2022 valmistuvaan Matinkylän uimahalliin.

Liikuntakeskusasia vedettiin liikunta- ja nuorisolautakunnan torstaiselta listalta, koska asiasta on päätetty pyytää lausuntoja muun muassa vanhusneuvostolta.

Olarin liikuntakeskuksesta haluttaisiin luopua osana liikuntapalveluiden taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmaa. Liikuntakeskuksen vuosittaiset kustannukset ovat noin 180000 euroa.

Luopumisesitystä perustellaan myös sillä, että osa liikuntatiloista on välittömän peruskorjauksen tarpeessa: Liikuntatilat ja kulku niihin eivät täytä nykyaikaisia esteettömyysvaatimuksia ja tilojen käytön katsotaan olevan turvallisuusriski.

Kaupunki järjestää kuntosalissa ohjattua liikuntaa pääasiassa senioreille.

Uima-altaalla ja kuntosalissa on myös yhdistysten toimintaa, ja molemmissa on ollut myös vapaaharjoitteluaikoja kuntalaisille.

Uimahallissa on ollut vuosittain noin 15 000 kävijää. Lautakunnan on määrä käsitellä asiaa lausunnot saatuaan syksyllä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut