Esitys puolittamassa perinteisen tapiolalaiskoulun ekaluokkalaisten määrän – vanhemmat pelkäävät koulun vähittäistä alasajoa

Aarnivalkean koulu toimii moduulikoulussa Silkkiniityn reunalla. Arkisto / Anneli Tuominen-Halomo
Katja Riihola

Katja Riihola

Esitys Aarnivalkean koulutulokkaiden määrästä tyrmistyttää osaa Tapiolan alueen tulevien ja nykyisten koululaisten vanhemmista.

Virkamiesesityksen mukaan Aarnivalkean kouluun otettaisiin ensi syksyksi enintään 25 ekaluokkalaista. Koulu on kaksisarjainen ja aiemmin siellä on aloittanut tuplamäärä eli kaksi luokallista ekaluokkalaisia.

Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan on määrä käsitellä syksyn enimmäisoppilasmääriä kokouksessaan keskiviikkona.

Aarnivalkean koulun laskevaan oppilasmäärään kriittisesti suhtautuvat vanhemmat ovat laatineet asiasta kirjoituksen lautakunnan jäsenille lähetettäväksi.

Vanhempien mukaan Aarnivalkean koulun oppilasmäärän vähentämisen syy ei ole lasten vähyys, vaan Kivimiehen koulun tarpeellisuuteen liittyvä virhearvio.

Otaniemeen vuonna 2019 perustettuun Kivimiehen kouluun esitetään otettavaksi ensi syksynä 24 ekaluokkalaista.

Vanhemmat muistuttavat, että Kivimiehen kouluun on sen perustamisesta lähtien osoitettu oppilaita käytännössä niiltä alueilta, joilta ennen mentiin Aarnivalkean kouluun.

Aihe on nostanut vilkkaan keskustelun myös Facebookissa Tapiolan koulujen tilakeskustelu -ryhmässä. Asia on kirvoittanut kymmeniä kommentteja.

Kivimiehen koulua pidetään huonona ratkaisuna Tapiolan puolelta kulkeville lapsille erityisesti siksi, että kulku Otaniemeen Kehä I:n yli on vaarallisempi kuin kulku Silkkiniityn reunalla sijaitsevaan Aarnivalkean kouluun.

Osa vanhemmista kirjoittaa uskovansa, että ratkaisulla pyritään ajamaan Aarnivalkean koulu pikku hiljaa alas. Koulu sijaitsee nyt siirtokelpoisissa tiloissa eikä päätöstä uuden koulun rakentamisesta ole tehty.

– Virheinvestointia eli Kivimiehen koulun perustamista ei voi sälyttää tapiolalaisten lasten ja vanhempien kannettavaksi, ryhmässä kirjoitetaan.

Tapiolan koulujen oppilaaksiotto on puhuttanut aiemminkin. Esimerkiksi keväällä 2019 Länsiväylä kertoi perheestä, jonka lapselle osoitettiin koulupaikka Otaniemestä, vaikka perhe asuu 600 metrin päässä Aarnivalkean koulusta.

Lue myös:

Vanhempien äläkkä koulumatkasta kannatti – Tapiolan Sepon kouluun lisäluokka

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut