Espoo varautuu takkuilevaan metroaloitukseen ja haluaa jatkaa Länsiväylän suoria linjoja Kivenlahden metron aloittaessa – taustalla edellisen aloituksen ongelmat

Länsiväylää suoraan Kamppiin ajavia bussilinjoja tulee ajaa myös metrojatkeen käyttöönoton aikana, toteaa Espoon kaupunginhallituksen konsernijaosto maanantaina HSL:lle antamassaan lausunnossa.

Päällekkäisten linjojen on tarkoitus taata sujuva joukkoliikenne Kivenlahden metron aloittaessa. Jaoston mukaan linjojen 143A, 146A ja 147A liikennöintiä tulisi jatkaa ainakin sen aikaa, kunnes metron käynnistysvaihe on ohi ja toiminta vakiintunut.

Taustalla on länsimetron ensimmäisen vaiheen aloitus loppuvuodesta 2017. Liityntäliikenne ei tuolloin toiminut odotusten mukaisesti ja Espoo ja HSL kinasivat suorista linjoista kuukausia.

HSL päätyi lopulta palauttamaan osan Länsiväylää Kamppiin ajavista suorista linjoista.

Jaosto pyytää lausunnossaan myös, että HSL seuraa joukkoliikenteen sujuvuutta Kivenlahden metroliikenteen käynnistyttyä, sekä reagoi tarvittaessa ongelmiin yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa.

Jaosto toteaa myös, että liikennöintimallissa tulee varautua siihen että useampi kuin joka toinen juna liikennöidään Kivenlahteen ruuhkassa.

Liityntälinjasto on nyt suunniteltu 50/50-mallin mukaisesti, jossa joka toinen metrovuoro päättyy Tapiolaan.

Metron matkustajamäärien on kuitenkin ennustettu kasvavan jo tällä vuosikymmenellä niin suuriksi, että metron kapasiteetti ei riitä. Yhtenä ratkaisuna tähän on esitetty mallia, jossa useampi juna ajaisi Kivenlahteen saakka.

Lue myös:

Palautetut suorat bussilinjat Kamppiin toimivat hyvin − metroruuhka helpottanut ja jotkut ovat selvästi jättäneet omia autoja kotiin

Länsiväylän suorat linjat vetivät heti matkustajia – "En viitsi kärsiä Matinkylän sumpusta"

Bussit palaavat Länsiväylälle lokakuussa – Latokaskeenkin luvassa parannuksia

"Matinkylässä saattaa syntyä ongelmia" – HSL myöntää liityntäliikenteen riskit, suorat linjat eivät kuitenkaan jatku

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut