Poliisi valvoo tehostetusti kovia ylinopeuksia – Turunväylällä Espoossa autoilija kaahasi satasen alueella 187 kilometrin tuntivauhtia

Länsi-Uudenmaan poliisi suorittaa kuluvalla viikolla tehostettua ylinopeusvalvontaa keskittyen erityisesti koviin ylinopeuksiin pääväylillä. Tällä viikolla kovia ylinopeuksia valvotaan tehostetusti koko maassa.

Ajokortin menettämiseen johtaneet ylinopeudet ovat kasvussa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella. Viime vuonna todettiin lähes tuhat ajokortin menettämiseen johtanutta ylinopeutta. Poliisin mukaan määrä on huomattavasti suurempi kuin vuonna 2019.

Samansuuntainen kehitys näyttää jatkuvan. Viime viikonloppuna liikennevalvontaryhmä totesi poliisilaitoksen alueella 16 törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista ja kuusi vakavaa piittaamattomuutta, jotka liittyivät koviin ylinopeuksiin.

Espoossa kaahattiin esimerkiksi Turunväylällä ja Länsiväylällä. Turunväylällä henkilöautoilija ajoi 187 kilometriä tunnissa rajoituksen ollessa 100 kilometriä tunnissa. Turunväylällä satasen nopeusrajoitusalueella mitattiin henkilöautoille myös nopeudet 177, 172, 165 ja 160. Lisäksi moottoripyöräilijän nopeudeksi mitattiin 160 kilometriä tunnissa. Turunväylällä henkilöauton nopeudeksi mitattiin 174 kilometriä tunnissa, kun rajoitus oli 120.

Länsiväylällä kaksi moottoripyörää ajoi kilpaa keskenään. Toiselle mitattiin nopeudeksi 189 ja toiselle 167 kilometriä tunnissa, kun rajoitus oli 80 kilometriä tunnissa.

Edellä on listattu vain osa viikonloppuna todetuista kovista ylinopeuksista. Ajokiellot kyseisistä tapauksista tulevat poliisin mukaan olemaan kuukausien mittaisia.

Poliisi muistuttaa, että valvontaa suoritetaan myös öisin ja että hiljainen muu liikenne ei ole peruste nostaa ajonopeutta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut