Kadunvarsipysäköinti muuttuu pian maksulliseksi Leppävaarassa, Matinkylässä ja Tapiolassa – katso maksulliset alueet kartoilta

Maksullisen pysäköinnin alueet Leppävaarassa. Espoon kaupunki

Pysäköinti muuttuu maksulliseksi Leppävaarassa, Matinkylässä ja Tapiolassa tietyillä kaupungin omistamilla kadunvarsipaikoilla ja pysäköintialueilla maanantaista 10. toukokuuta lähtien.

Pysäköinti on maksullista arkisin kello 8–20 ja lauantaisin kello 8–18. Maksulliset pysäköintipaikat on jaettu kahteen maksuvyöhykkeeseen. Vyöhykkeellä 1 pysäköinti maksaa kaksi euroa per tunti. Vyöhykkeellä 2 hinta on euron per tunti.

Hinnoittelussa on joitakin poikkeuksia. Täyssähköautot ovat oikeutettuja 50 prosentin alennukseen ja yhteiskäyttöautopalveluilta ei peritä pysäköintimaksua.

Maksun voi suorittaa matkapuhelimella joko sovelluksella, tekstiviestillä tai soittamalla, kaupunki tiedottaa. Vyöhykemaksun lisäksi maksettavaksi tulee maksutapakohtainen operaattorin palvelumaksu. Mobiilisovelluksella maksettaessa pysäköinnin voi keskeyttää, jolloin pysäköinnistä maksetaan toteutuneen pysäköintiajan mukaan.

Alkuun mobiilimaksamisessa voi käyttää joko Easyparkia tai Parkmania. Myöhemmin pysäköinnin maksaminen on tarkoitus avata myös muille mobiilimaksuoperaattoreille.

Maksullisella pysäköinnillä Espoo pyrkii ohjaamaan liikennettä ja liikkumista kohti asetettuja ilmastotavoitteita. Maksullisuus on osa kaupunginhallituksen hyväksymää yleisten alueiden pysäköinnin toimenpideohjelmaa.

Pysäköintimaksuilla pyritään myös lyhentämään pysäköintiaikoja palvelujen lähellä ja helpottamaan parkkipaikkojen saatavuutta.

Lue lisää:

Pysäköinti muuttuu maksulliseksi osassa Tapiolaa, Leppävaaraa ja Matinkylää – euron ja kahden euron vyöhykkeet käyttöön alkuvuodesta

Pysäköinti muuttuu maksulliseksi kolmella alueella Espoossa

Maksullista pysäköintiä Espoon kaduilla ja parkkipaikoilla esitetään – aloitus kolmessa kaupunkikeskuksessa

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut