Mitä ihmettä: Espoossa sijaitsevalle rantapalstalle ilmestyi kyltti, jossa lukee Vantaan ranta – taustalla erikoinen tonttikuvio

Espoon Jupperissa sijaitsevan Pitkäjärven rantaan on ilmestynyt kyltti, jossa lukee isoin kirjaimin 'Vantaan ranta'. Ohikulkijoissa kummastusta herättänyt kyltti on tuotu Vantaan kaupungin omistamalle, rakentamattomalle tontille Pitkäjärvenranta-nimisen tien varrella.

Mistä asiassa on kyse?

Kyltin ja kesäkalusteet rantaan on tuonut joukko vantaalaisia asukasaktiiveja, jotka ovat perustamassa Vantaan ranta -nimistä yhdistystä.

Yhdistys haluaa kehittää rantaa niin, että se olisi kaikkien asukkaiden käytössä oleva ajanviettopaikka.

– Olemme ryhtyneet siivoamaan rantaa. Asukkailta on tullut paljon toiveita, joista laituri on ensimmäinen. Siihen olemme jo saaneet sponsorilupauksia, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja, Linnaisissa asuva Tiina Anttonen.

Anttonen kertoo, että ryhmäläiset ovat myös tasoittaneet paikkaa grillille. Jäätelökioskiakin on toivottu. Se ei Anttosen mukaan ehdi tulevalle kesälle, mutta ehkä jo sitä seuraavalle.

Lisäksi haaveissa on pukukoppi ja vessa.

– Tarkoitus on, että rakennan kopin itse lahjoitusmateriaaleista ja yhdistyksen avulla, monitoiminaiseksi ilmoittautuva Anttonen kertoo.

Anttonen korostaa, että ranta tulee olemaan kaikkien käytössä kuntalaisuudesta huolimatta.

– Yhteisöllisyys on tässä tärkeämpää. Koen, että näin korona-aikana talkoiden merkitys on vahvistunut entisestään.

Kahden kaupungin tontista on kuitenkin ollut oma vaivansa ja byrokratiansa.

– Olen soittanut varmaan 50 puhelua sekä Espooseen että Vantaalle muun muassa lupien selvittämiseksi. Kapuloita on laitettu rattaisiin riittävästi, Anttonen huokaa.

Rantatonttiin on ottanut kantaa myös Hämeenkylän omakotiyhdistys, joka ei kuitenkaan ole kylttitempauksessa mukana.

– HOKY on muun muassa ehdottanut kaupungille Skipperi Kaupunkivene -palvelun tuomista rantaan palvelemaan niin vantaalaisia kuin espoolaisiakin soutuveneilyn merkeissä, yhdistyksen puheenjohtaja Markus Lyyra viestittää sähköpostitse.

Espoon puolella sijaitseva tontti päätyi Vantaan omistukseen 50-luvulla. Keskusteluun tontti nousi alkuvuodesta, kun Vantaa halusi myydä virkistysalueeksi kaavoitetun palstan Espoolle.

Asiasta syntyneen kohun vuoksi Vantaan valtuusto palautti kuitenkin hankkeen uudelleen valmisteluun. Vajaan tuhannen neliön tontin kauppahinta oli 36 880 euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut