Matkustajamäärän rajoittaminen joukkoliikenteessä päättyy sunnuntaina

Matkustajamäärän rajoittaminen päättyy sunnuntaina. Anneli Tuominen-Halomo / Arkisto
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Joukkoliikenteen matkustajamäärien rajoitukset päättyvät Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella sunnuntaina 25. huhtikuuta.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom rajoitti maaliskuun lopulla liikennevälineiden suurimman sallitun matkustajamäärän puoleen. Rajoituksen tarkoituksena oli ehkäistä koronavirusepidemian leviämistä liikennevälineissä ja sen perusteena olivat Husin tekemät ilmoitukset.

Terveysviranomaisilta saatujen lausuntojen perusteella rajoitusten jatkaminen ei ole enää laissa edellytetyllä tavalla välttämätöntä, tiedottaa Traficom.

– Liikenteen palveluiden tarjoajat ovat tehneet hyvää työtä liikenteen terveysturvallisuuden parantamiseksi. Suuri kiitos siitä heille ja kaikille matkustajille, jotka omalla toiminnallaan ottavat kanssamatkustajansa huomioon. Vielä on matkaa normaalioloihin, joten on hyvä muistaa, että tartuntatautilaki edellyttää toimijoilta erityisiä toimenpiteitä koronavirustaudin leviämisen estämiseksi kesäkuun loppuun asti, sanoo Traficomin ylijohtaja Jarkko Saarimäki tiedotteessa.

Traficom päättää matkustajarajoitukset myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut