Suomen palkituin sommelier avasi ravintolan Espoon Leppävaarassa – Helsingin keskustan tyhjeneminen sinetöi päätöksen

Leppävaarassa, Eltelin toimistorakennuksen kyljessä, männikön keskellä lepäävä punainen arvohuvila heräsi jälleen henkiin. Paikka on monille tuttu Café Peroban ajoilta.

– Nöyrästi, paikallista henkeä tunnustellen, kuvailee kokenut ravintoloitsija ja Suomen palkituin sommelier Samuil Angelov Villa Lillan avajaispäivänä tunnelmiaan.

Lounaspöydät täyttyivät kolmessa kattauksessa ja terassillekin riitti väkeä.

Espoo ei ole sijaintina sattuma. Angelov teki sulkutilan aikana ruokakuljetuksia alueella ja tapasi ravintola Murun asiakkaita.

– Muru Diningin hallituksessa heräsi jo 5–6 vuotta sitten ajatus ravintolan perustamisesta sinne, missä ihmiset ovat. Koronapandemia ja Helsingin keskustan tyhjeneminen sinetöivät päätöksen.

Angelovin teettämän markkina-analyysin perusteella järkevän säteen sisällä asuu 130 000 henkilöä.

Historiallisen, aiemmin Villa Ylänteenä tunnetun rakennuksen on remontoinut ja omistaa Pietilän perhe. He asuvat ravintolan yläkerrassa, eivätkä malttaneet olla poissa avajaispäivänäkään.

Ravintolan salit on nimetty kaakelitakkojen värin perusteella: punainen, vihreä ja valkoinen. Epävirallisten tietojen mukaan punaisen huvilan arkkitehtuurin taustalla on kansainvälisesti tunnettu Eliel Saarinen.

Mitä espoolaisille sitten on luvassa?

– Pöytiintarjoiltuja lounaita, tasokkaita viinejä. Illallisia torstaista lauantaihin, kunhan rajoituksista luovutaan.

Avajaispäivänä oli tarjolla perunarieskaa ja katkarapuskagenia, karitsanfilettä ja piimäpannacottaa.

Lähiruokaa ja paikallisia yrittäjiä kunnioitetaan Villa Lillassa. Leivät leivotaan kauklahtelaisessa 120-vuotiaassa Halmeen leipomossa. Samppanjalistassa huomioitiin naapurustossa asuvan, kokeneen samppanja-asiantuntijan Jukka Sinivirran mielipiteitä. Olarin Panimo valmistaa ravintolalle nimikko-oluen, jota odotellaan vielä saapuvaksi.

Samuil Angelov omistaa Henri Alénin ja Timo Linnamäen kanssa ravintola Murun ja Pastiksen, Sue-Ellenin, Fiasco? by Ultiman ja Muru Winesin. Kolmikko on myös pääomistajana ravintola Finnjävelissä sekä Muru Babyssä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut