Ravintola | Jälleen uusi avaus Espoossa – Kauklahden ammus- ja korkkitehtaassa herkutellaan pian napolilaisia pitsoja ja käsin tehtyjä leivoksia

Entisajan jallukorkkitehdas herää henkiin, kun entisöityyn kiinteistöön asettuu kesän aikana kaksi arvostettua ravintola-alan yrittäjää.

Kurttilassa sijaitsevassa entisessä ammus- ja korkkitehdassa muutostyöt ovat käynnissä. Entisöinnin taustalla on K-Supermarket Lasihytin kauppias Erkki Zaiedman.

– Projekti käynnistettiin toden teolla huhtikuussa. Tavoitteena on esitellä korkkitehdas yleisölle kesällä. Kunhan lupaprosessit ja muutostyöt on saatu päätökseen, Zaiedman sanoo tiedotteessa.

Uudistuneeseen tehdaskiinteistöön aikoo muuttaa Edvin Pizza Napoletana ja Patisserie Teemu Aura. Ovet avataan asiakkaille kesän aikana. Suunnitteilla noin 50 asiakaspaikkainen ravintola, ja pihapiiriin sijoittuva terassi.

Zaiedmanin mielestä ravintoloiden konseptit täydentävät toinen toisiaan.

Päivät käynnistyvät tehdasmiljöössä patisserien aamiais- ja lounastarjonnalla. Puupoltteinen Stefano Ferrara -kiviuuni hehkuu ruokailijoille puolestaan iltaisin ja viikonloppuisin.

– Kasvoimme ulos nykyisestä liiketilastamme käytännössä heti avattuamme ravintolan. Kesä tuo toivottavasti helpotuksen ravintoloiden rajoituksiin, joten isomman tilan tarve on meille todellinen, kertovat paikalliset yrittäjät Markus Nikko ja Satu Ilola.

Tavoitteena on esitellä Korkkitehdas yleisölle kesällä.

He ihastuivat Korkkitehtaan tunnelmaan, missä artesaanipizzojen leivonta pääsee heidän mukaansa arvoisiinsa puitteisiin.

Teemu Aura kertoo metsästäneensä uusia tiloja jo pitkään. Hän on tehnyt tuttavuutta Helsingin ulkopuolella viime keväänä lanseeratun Pullabiili-kahvila-autonsa kanssa, ja on innoissaan uuden kahvila-leipomonsa sijainnista Espoossa.

– Korkkitehtaassa on juuri sitä rustiikkista fiilistä, mitä kivijalkakahvilassa arvostamme, ja se inspiroi meitä sisustuksen lisäksi myös paikan tuotevalikoiman kehityksessä, Aura kuvailee.

Hän lupaa tuoda tarjolle leipomo- ja konditoriatarjonnan lisäksi laajan All Day Breakfast -valikoiman sekä lounasnälkään runsaita salaatteja, keittoja ja pastaa.

Korona kiritti korkkitehdashanketta. Kauklahden alueen kivijalkatarjonta vahvistuu vihdoin ravintola-alan palveluilla.

– Reilun vuoden aikana kodit ovat muuntuneet myös kouluiksi ja työpisteiksi. Läheisyyteen kaivataan kunnon palveluita. Pidän tärkeänä, että palvelut eivät karkaa lähiöistä, vaan palaavat takaisin ihmisten lähelle, Erkki Zaiedman toteaa.

Hän kokee sydämen asiakseen vanhojen talokaunottarien saamisen kaiken kansan käyttöön.

Nikko ja Aura ovat nähneet liiketoiminnassaan niin korona-ajan synkät kuin positiiviset puolet.

– Edeltävä vuosi on vaatinut nopeita suunnanmuutoksia, luovaa ajattelua ja uskallusta. Se on myös opettanut, että elämää on ydinkeskustan ulkopuolella. Osittain siksi korkkitehdas tuntuu oikealta ja luontevalta paikalta, sanovat Markus Nikko ja Teemu Aura.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut