Päätoimittaja Heli Koivuniemi: Pitääkö kauppaketjujen luopua kaikista riippuvuuden aiheuttajista?

Länsiväylän päätoimittaja Heli Koivuniemi. Päivi Tuovinen

Mihin vedetään raja, kun päivittäistavaraketjut päättävät, mitä tuotteita ja toimintoja ne tarjoavat? Pitäisikö ketjujen luopua kaikista riippuvuuden aiheuttajista? Onko pelaaminen vaarallisempaa kuin alkoholi, tupakka tai sokeri, kysyy Länsiväylän päätoimittaja Heli Koivuniemi pääkirjoituksessaan.

Koivuniemi viittaa Lidlin päätökseen poistaa Veikkauksen pelikoneet myymälöistään kuluvan vuoden aikana.

Lidlin päätöksen myötä paine kohdistui välittömästi S-ryhmään ja Keskoon, jotka eivät lähteneet nokittelemaan Lidlin avauksella.

Päivittäistavaraketjujen päätöksillä on moniulotteiset ja kauaskantoiset vaikutukset. Se, mihin rahapelitoiminnan ylläpitäminen tai kitkeminen lopulta vaikuttaa, ei ole lainkaan yksiselitteistä, Koivuniemi kirjoittaa.

Lidlin päätökseen liittyvässä julkisessa keskustelussa on tietoisesti tai tahattomasti unohdettu, että Veikkaus kanavoi rahapeleistä saatuja voittoja yleishyödylliseen toimintaan, kuten liikunta-, kulttuuri-, nuoriso- ja taidekohteille, Koivuniemi huomauttaa.

Lue koko pääkirjoitus: Yksikätisten rosvojen kujanjuoksu

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut