Kirkkonummen väkiluvun kasvu hidastui selvästi

Kirkkonummen väkiluvun kasvu on alkuvuonna ollut huomattavasti hitaampaa vuoden takaiseen verrattuna. Viime vuonna kunta pääsi jo aika lähelle kasvutavoitettaan.

Kirkkonummen väkiluku oli Tilastokeskuksen ennakkotiedon mukaan maaliskuun lopussa 40 158. Kunta pääsi väkiluvussa yli kymmentuhatrajan noin vuosi sitten.

Kunnan väkiluku on kasvanut tänä vuonna kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 62:lla. Muutos on iso viime vuoteen verrattuna. Silloin kolmen ensimmäisen kuukauden kasvuluku oli noin 200.

Tyypillisesti väkiluku on kasvanut vuoden alkupuolella enemmän kuin loppupuolella. Ilmiö voi johtua osin siitä, että halvemman verotuksen kunnista taktikoidaan muuttoaika vuoden alkuun, jolloin kunnallisverotus määräytyy koko vuoden entisen kotikunnan mukaan.

Kirkkonummen väestönkasvu tuli alkuvuonna pääosin muuttoliikkeestä. Kotimaassa kuntaan muutti 49 henkilöä enemmän kuin Kirkkonummelta pois.

Ulkomaanmuutossa nettoa tuli 13 henkilöä.

Lapsia syntyi tammi-maaliskuussa 94, mikä vastaa viime vuosien lukumäärää. Luonnollinen väestönlisäys eli syntyneet ja kuolleet, oli alkuvuonna 15.

Viime vuonna Kirkkonummen väkiluku kasvoi kunnan virallisten lukujen mukaan 547 asukkaalla.

Kasvuprosentti oli 1,38.

Kirkkonummen kunta on asettanut tavoitteeksi vuosittain 1,5-2 prosentin väestönkasvun, mikä merkitsisi 600–800 henkilön vuotuista kasvua.

Lue myös: Yhä useampi muutti alkuvuonna Espoosta muihin kuntiin – eniten asukkaita on houkutellut Kirkkonummi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut