Suunnitteletko vappua luonnon siimeksessä? Poimi tästä vinkit ruuhkattomaan retkeen

Suunnitteletko viettäväsi vappua luontokohteessa? Puistopiknik aarnimetsässä tai vesistön äärellä on tänä vappuna hyvä tapa pitää turvavälit kunnossa.

Sata retkikohdetta löytyy uuvi.fi -karttapalvelusta. Metsähallituksen luontoon.fi -sivustosta löytyy myös vinkkejä.

Metsähallitus muistuttaa huomioimaan, että tulenteko on sallittua laillisilla tulipaikoilla.

Odotettavissa on ruuhkaa, joten retkipaikoille suositellaan ottamaan eväitä, joita ei tarvitse lämmittää. Kuivilla alueilla tulenteko ei ole lainkaan sallittu. Silloin retkikeitin on ainoa luvallinen lämmitysväline.

Metsähallituksen erikoissuunnittelija Joel Heino kehottaa välttämään nämä virheet: laiton tuli, kylmät kyrsät, sotkuinen sekajätekassi, koirasta aiheutunut riita ja sakkolappu tuulilasissa.

Kun suunnittelet retkievääsi etukäteen, pilkot raaka-aineet ennakkoon, käytät termoskannuja, vältyt ylimääräiseltä stressiltä. Muistathan kuljettaa roskasi pois alueelta. Kotona roskien lajittelu onnistuu paremmin. Koirat on pidettävä kytkettynä. Näin vältyt turhilta riidoilta ja ylläpidät herkän luonnon rauhaa.

Pysäköi parkkialueella tiiviisti. Ota muut huomioon. Pienillä hiekkateillä kannattaa olla tarkkana, sillä tien kunto ei kaikilta osin ole paras mahdollinen.

Nuuksiossa Ravintola Haltiassa on tarjolla vappubrunssi. Cafe Silvassa voi kahvitella tai vuokrata retkeilyvälineitä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut