Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

RKP ryhtyy yhteistyöhön Liberaalien kanssa Espoossa – ehdokaslistalle kolme liberaalia

Ruotsalainen kansanpuolue (RKP) kertoo tiedotteessaan ottavansa listalleen kolme Liberaalisen puolueen ehdokasta Espoossa. Vastaavanlaista yhteistyötä ei aiemmin ole vaaleissa tehty.

-RKP on ohjelmallisesti kaikkein lähimpänä Liberaalipuoluetta, joten koemme yhteistyön luontevaksi. Vapaus on kantava teema tulevissa kunnallisvaaleissa Espoossa, kun Liberaalipuolue ja RKP yhdistävät voimansa, toteaa Liberaalipuolueen Uudenmaan piirijärjestön puheenjohtaja Harri Kreus.

Espoon RKP:n puheenjohtaja Anne Ahlefelt kokee yhteistyön luonnollisena jatkumona. Hänen mielestään nykypolitiikassa on havaittavissa suuntaus, jossa suomea tai muuta kieltä äidinkielenään puhuvat äänestäjät löytävät itsensä RKP:n parista.

-Kuntalaisten toimiva arki, yhdenvertaisuus ja oikeusvaltioperiaate ovat tärkeitä arvojamme. Siksi yhteistyö Liberaalisen puolueen kanssa tuntuu järkevältä juuri nyt. Yhdessä olemme vahva, liberaalinen vaihtoehto Espoossa, sanoo Ahlefelt.

Ehdokasasettelu jatkuu 4. toukokuuta asti. RKP:llä on tässä vaiheessa Espoossa listallaan yhteensä 83 ehdokasta.