Rokotteenottajilla on erikoinen ongelma – tiesitkö tämän rokotteista?

Eri rokotteiden välille on jätettävä riittävästi suoja-aikaa.

Rokotebusseistaan tunnetussa Suomen Rokotepalvelussa on havaittu erikoinen ongelma: punkkirokotteen ottajia joudutaan käännyttämään pois.

Syynä tähän on toimitusjohtaja Olivia Kuusisen mukaan se, että asiakkaat ovat joko saaneet koronarokotteen muutaman päivän sisällä tai tulevat saamaan koronarokotteen vastaavasti muutaman päivän sisällä.

Suomen Rokotepalvelu kertoo tiedotteessaan, että kyseessä on turvallisuustekijä. Kun on ottanut koronarokotteen, on syytä pitää jo ennen sitä ja sen jälkeen 7–14 vuorokauden varoaika ennenkuin ottaa muita rokotteita.

Varoajalla halutaan varmistaa, että mahdolliset rokotteesta aiheutuneet reaktiot liitetään oikeaan rokotteeseen, tiedotteessa kerrotaan.

Punkkirokotteita on otettava kolme. Ensimmäisenä kesänä kuukauden välein kaksi. Koronarokotteita otetaan puolestaan kaksi, ja ensimmäisen ja toisen välillä on oltava 12 viikkoa.

– Monen rokotussarjan aloittavan kanssa jouduttu hieman miettimään, milloin olisi paras aika ottaa ensimmäinen rokote, kertoo Kuusinen.

Suomen Rokotepalvelu on rokottanut espoolaisia rokotebusseissa ja nykyisin pääkaupunkiseutulaisia kahdella klinikalla. Ensimmäisenä klinikka avattiin Ateneuminkujalle Helsingin ydinkeskustaan. Toinen toimipiste aavattiin Iso-Omenaan, jossa punkkirokotteen voi käydä ottamassa ilman ajanvarausta.

Rokotebusseissa on tarjolla punkkirokotteen eli puutiaisaivokuumerokotteen lisäksi esimerkiksi influenssa-, pneumokokki- ja jäykkäkouristus-, kurkkumätä ja hinkuyskärokotteita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut