Koronan ilmaantuvuus laskenut Espoossa – "Juuri nyt näyttää hyvältä"

Koronatesteissä on kolmen viime viime päivän aikana todettu Espoossa 54 tartuntaa. Arkisto / Johanna Erjonsalo
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Koronatartuntojen määrä on laskusuunnassa Espoossa. Espoon perusturvajohtaja Sanna Svahn toteaa tilanteen näyttävän juuri nyt hyvältä.

Hän kuitenkin korostaa rajoitusten noudattamisen tärkeyttä, jotta hyvä suuntaus jatkuisi.

Viime perjantaina Espoossa todettiin 24 varmistettua uutta tartuntaa. Lauantaina niitä oli 14 ja sunnuntaina 16.

– Epidemioita ei ole, joten tilanne näyttää rauhalliselta.

Koronan ilmaantuvuus oli nyt 116. Viikko sitten kahden edellisen viikon aikana koronan ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden oli 134. Tuota ennen luku oli 145.

Kaikkiaan Espoossa on todettu korona 8 612 asukkaalla.

– Rokotuskattavuus on 25,8 prosenttia. Kun nyt on avattu yli 50-vuotiaiden rokotuksen ajanvaraus, kasvaa rokotettujen määrä nopeasti.

Rokotukset sujuvat nyt Svahnin mukaan hyvin, koska Espooseen saadaan yli 10 000 rokotusannosta viikossa. Vuoden alussa määrä oli vain noin tuhat ja helmi-maaliskuussakin selvästi nykyistä vähemmän.

– Rokotustahti on hyvä. Tähän mennessä on annettu 79 000 rokotetta.

Suurin osa espoolaisista varaa rokotusajan netistä. Ajan voi varata myös puhelimitse.

– Kun uusi ikäluokka voi varata ajan rokotukseen, puhelinpalvelu ruuhkautuu, vaikka olemme siirtäneet sinne henkilökuntaa. On hyvä, jos ajan pystyy varaamaan netistä, koska se helpottaa puhelinruuhkaa. Toivottavasti netistä myös luetaan sinne jatkuvasti päivitettäviä ohjeita ja tietoja.

Perusturvajohtaja muistuttaa edelleen turvaväleistä, maskeista ja käsihygieniasta. Rokotettuja koskevat kaikki samat rajoitukset kuin niitä, joita ei ole vielä rokotettu.

Svahnin mukaan rokote tehoaa noin kolmen viikon päästä ensimmäisen piikin saamisen jälkeen. Tehosterokote eli toinen rokote annetaan noin 12 viikon päästä ensimmäisestä.

– Maltti on valttia. Kesää kohti positiivisin mielin.

Espoossa on neljä rokotuspistettä. Ne ovat Tapiolan terveysasema, kauppakeskus Iso Omena, Lintuvaaran rokotuspiste ja Metro-areena.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut