Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyrkkä käänne: Valtaosa Uudenmaan yrityksistä ennakoi henkilöstömäärän pysyvän samana tai kasvavan

Uudenmaan yritykset ovat selvästi aiempaa toiveikkaampia henkilöstömääränsä suhteen kuin vielä maaliskuussa, selviää kauppakamarien koronakyselystä.

Huhtikuun lopussa tehdyssä tuoreimmassa kyselyssä Uudenmaan yrityksistä 73 prosenttia arvioi, että niiden henkilöstömäärä pysyy ennallaan tai jopa kasvaa. Luku on 20 prosenttiyksikköä suurempi kuin kuukautta aiemmin.

– Rekrytoinnit tulevat lisääntymään yrityksissä, kun suhdanteet paranevat, arvioi johtaja Markku Lahtinen Helsingin seudun kauppakamarista.

Yrityksillä on aiempaa toiveikkaampia odotuksia myös liikevaihdon kehityksestä. Kirittävää riittää, sillä Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyrityksistä yli 70 prosenttia arvioi kyselyssä koronan syöneen liikevaihtoa.

Helsingin seudulla yrityksiä on ahdingossa enemmän kuin muualla maassa. 27 prosenttia alueen yrityksistä arvioi, että niiden konkurssiriski on noussut merkittävästi. Tämä johtuu ennen kaikkea palvelu- sekä matkailu- ja ravitsemisalan yritysten tilanteesta.

Kauppakamarien yrityskyselyyn vastasi 570 Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyritystä 27. huhtikuuta 2021. Vastauksia kertyi kaikilta toimialoilta ja kaiken kokoisista yrityksistä.

Kyseessä oli kauppakamarien 13. koronatilannekysely. Vastaavanlaiset kyselyt on toteutettu tänä vuonna helmikuun alussa ja maalsikuun puolivälissä sekä viime vuonna 10 kertaa.